Magazin Facebook, ABD'li rapçi Lil B'yi engelledi

Facebook, ABD'li rapçi Lil B'yi engelledi

Paylaş
Facebook, ABD'li rapçi Lil B'yi engelledi

Sosyal paylaşım ağı Facebook’tan yaptığı paylaşımlarının nefret söylemi içerdiği gerekçesiyle 28 yaşındaki ABD'li rapçi Lil B’nin 30 gün boyunca Facebook’a erişim engellendi

Facebook, nefret söylemine yönelik hassas politikasını ihlal ettiği gerekçesiyle ABD'li rapçi Lil B'yi geçici bir süreliğine engelledi.

Sosyal paylaşım ağından beyazlar ve silah şiddetine dair yaptığı paylaşım nedeniyle engellenen 28 yaşındaki rapçi, 30 gün boyunca Facebook'a erişim sağlayamayacak.

Lil B'nin söz konusu paylaşımı şu şekilde: "Silahı sevenlerin yalnızca beyazlar olduğu söylenebilir. Korku içinde yaşamak istemiyorum. Silaha ihtiyaç duymuyorum."

Lil B, bir diğer paylaşımında da şu ifadeleri kullanmış: "Beyazlar korktukları için silahı bırakmayı problem addediyorlar. Silahı bıraksalar hepimiz güven içinde olacağız; ama bunu yapmıyorlar. Onlar zorba."

Facebook'a erişiminin engellenmesi üzerine yaptığı açıklamada genç rapçi, ‘paylaşımıyla herhangi bir nefret söylemini dolaşıma soktuğuna inanmadığını ve müzakereyi amaçladığını' savundu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin kimi saygın kurumlarında çeşitli dersler verdiğini söyleyen Lil B, "yalnızca sözümü esirgemeden ve nefreti hedeflemeden olumlu bir tartışma başlattığımı sanıyordum" dedi.

Facebook'un nefret söylemi politikalarına ve personeline saygılı olduğunu söyleyen Amerikalı rapçi, ‘gelecekte ifade özgürlüğünü savunmanın ve tüm insanları korumanın yanı sıra nefrete karşı birlikte savaşmaktan mutluluk duyacağını' söyledi.

Facebook nefret söylemini "insanların kendilerinde verili olan veya sonradan edindikleri ırk, etnisite, köken, din, cinsiyet, toplumsal cinsiyet ve cinsiyet kimliği, cinsel yönelim, engellilik veya hastalık gibi aidiyetlerine saldıran içerikler" olarak tanımlıyor. Facebook'un yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: "Övgü ya da yergi içeren paylaşımlara izin vermenin yanı sıra bu paylaşımların herhangi bir saldırı ya da tehdit olasılığı taşıyıp taşımadığına da dikkat ediyoruz. Bu durum pek çok insanın kötülük sezdiği içerikler için de geçerli."

Öte yandan Motherboard'a konuşan bir Facebook sözcüsü, ‘nefret söylemi politikalarının tüm ırklar için eşitlikçi bir anlayışla işletildiğini' ve ‘ırklara karşı tarafsız olduklarını' ifade etti.

Haberin Devamı