Gündem Facebook dedikodusu Tire'yi gerdi

Facebook dedikodusu Tire'yi gerdi

Paylaş
Facebook dedikodusu Tire'yi gerdi

Güneydoğulu bazı öğrencilerin Türk Bayrağı yaktığı dedikodusu Facebook'ta yayılınca halk ayaklandı

İzmir'in Tire İlçesi'ndeki Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Lisesi öğrenci pansiyonunda, Güneydoğulu bazı öğrencilerin Türk bayrağını yaktığı iddiası ortalığı karıştırdı. Sosyal paylaşım sitesi Facebook kanalıyla ilçede yayılan iddiaların ardından gece geç saatlerde pansiyonun önünde toplanan Tireli gençlerden oluşan 50- 60 kişilik grup, içeri girmek isteyince, polis biber gazıyla müdahale etti. Gerginlik birkaç saatte yatıştırıldı.

ÖNCE TEKME TOKAT KAVGA

Tire’deki tehlikeli gerginlik dün gece başladı. İddiaya göre, 200 kişinin bulunduğu Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Lisesi’nin öğrenci pansiyonunda kalan Doğu ve Güneydoğulu 3 öğrenci ile öğrenci olmayan Tireli 3 genç arasında, gündüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede tekme ve tokatlı kavgaya dönüştü. Ardından akşam saatlerinde ilçede bir anda ilginç iddialar ortaya atılmaya başlandı.

Haberin Devamı

Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Lisesi’nin öğrenci pansiyonunda kalan Doğu ve Güneydoğulu öğrencilerin PKK terör örgütü sempatizanı olduğu, yurtta Türk bayrağı yaktıkları iddiası hızla kulaktan kulağa yayıldı. Sosyal paylaşım sitesi Facebook kanalıyla da Tire’de iyice yayılan ve infiale neden olan iddialar, ortalığı karıştırdı.

KAYMAKAM DA DEVREYE GİRDİ

İddiaları duyup toplanan ve çoğunluğu gençlerden oluşan 50- 60 kişilik grup, saat 22.30 sıralarında, ellerinde Türk bayrakları ile sloganlar atarak lisenin öğrenci pansiyonuna girmek istedi. Ancak pansiyon binasının yaklaşık 200 metre önünde geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, gösterici gençlerin içeri girmelerini zaman zaman biber gazı kullanarak engelledi. Daha sonra olay yerine gelen Kaymakam Hüseyin Ergi ile İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Demirel'in gençlere yönelik yaptığı konuşma olayların yatışmasında etkili oldu.

Haberin Devamı

Yetkililer tüm iddiaların araştırıldığını, olayın başlangıcının ise birkaç kişi arasında yaşanan ağız dalaşı ve kavgadan ibaret olduğunu söyledi. Öğrenci pansiyonu önünde İstiklal Marşı okuyan grup, daha sonra olaysız dağıldı.

BAYRAK YAKMA YOK

Bayrak yakıldığı iddiası okul ve ilçe yöneticilerince kesin bir dile yalanlandı. Olayların başlamasındaki asıl nedenin, yaklaşık 2 ay önceye dayandığı öğrenildi.

Öğrenci pansiyonunda kalan Doğu ve Güneydoğu kökenli 4 öğrencinin, 2 ay önce bina içindeki Atatürk büstüne terör örgütünü öven yazılar yazdığı, bu yüzden haklarında soruşturma açıldığı, sonrasında da okulla ilişiklerinin kesildiği öne sürüldü.

Tire’de dün akşamki tehlikeli gerginliğin ardından gözatına alınan kimsenin bulunmadığı, soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi.