Yaşam Facebook, e-postanız da olacak

Facebook, e-postanız da olacak

Paylaş
Facebook, e-postanız da olacak

En popüler sosyal paylaşım sitelerinden Facebook, elektronik posta hizmetine de başlıyor

Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckenberg, tüm kullanıcılara “@facebook.com” uzantılı e-posta hizmetinden yararlanma imkânı vereceklerini duyurdu. Böylece facebook, giderek büyüyen reklam pazarında Google’a karşı bir önemli cephe daha açmış oldu.

Facebook, e-posta ve sanal sohbet gibi tüm elektronik iletişim araçlarını tek bir çatı altında toplayan bir platform geliştirdi. Yeni platformun tanıtımını yapan Zuckenberg, “E-postayı öldürmeyeceğiz. Hâlâ elektronik posta göndermek en yaygın ileşitim araçlarından biri ancak bizim yeni sistemimizde iletişim alışkanlıkları değişecek” dedi.

SANAL SOHBET DE MÜMKÜN OLACAK

Facebook.com uzantılı posta adresi alan kullanıcılar bu adres ile hem e-postalarına hem de Facebook’taki mesajlarına erişebilecek. Kullanıcının posta kutusunu istedeği gibi kişiselleştirmesine olanak sağlayan platform, gelen mesajları önem sırasına göre otomatik olarak sınıflandıracak. Platform üzerinden “messenger” gibi sanal sohbet de mümkün olacak.

Haberin Devamı

Facebook en hızlı büyüyen e-mail servisi Google’ın Gmail’i ile Microsoft ve Yahoo’ya rakip olacak. Microsoft Hotmail 361.7 milyon kullanıcıya sahip. Yahoo’da bu rakam 273.1 milyon. Gmail’in ise 193.3 milyon kullanıcısı var.

VATAN