Bilim - Teknoloji Facebook Hayat Kurtardı
Paylaş
Facebook Hayat Kurtardı

Böbrek yetmezliği çeken ve kendisine 8 yıldır uygun bir böbrek bulamayan Sarah Taylor adlı kadın son çare olarak Facebook'a başvurdu ve hayatı kurtuldu.

500 milyonluk nüfusa ulaşan, dünyanın en büyük sosyal ağ sitesi Facebook sadece insanların arkadaşlarıyla video ve resim paylaştığı bir site değil. İnsanlar Facebook'u genelde yukarıda belirttiğimiz şekilde kullansa da site bazen çok yararlı amaçlarla da kullanılabiliyor. Böbrek yetmezliği çeken ve 8 yıldır kendine uygun bir böbrek arayan 53 yaşındaki Sarah Taylor adlı kadın son çare olarak Facebook'a başvurdu.

Haberin Devamı

Sitede "Organ bağışı yapmak isteyen, 18 ile 64 yaşları arasında, obez olmayan, şeker hastalığı ve yüksek tansiyon sorunu bulunmayan kişiler beni arasın." şeklinde bir mesaj bırakan kadın kısa sürede 197 kişiden yanıt aldı. Başvuranlar arasından en uygun kişi olan Sarah Steelman, böbreğini Taylor'a vermeyi kabul ederek kadının hayatına devam etmesini sağladı. İşin ilginç yanlarından biri ise, tüm dünyadan gelen yanıtlar arasında en uygun kişinin Taylor'ın evinin iki sokak ilerisinde oturan biri çıkmasıydı. Daha Fazlası için ShiftDelete.Net adresini ziyaretedin.