Dünya Facebook 'intifada' sayfasını kaldırdı

Facebook 'intifada' sayfasını kaldırdı

Paylaş
Facebook 'intifada' sayfasını kaldırdı

Filistinlileri İsrail'e karşı üçüncü intifada hareketine çağıran ve 350 bin üyeye ulaşan sayfa Facebook tarafından kaldırıldı

Firma sözcüsü, sayfada sürekli olarak şiddet içeren çağrılar yapıldığı için bu kararın alındığını açıkladı ‘Üçüncü İntifada’ adı verilen grup sayfasında Müslümanlar, 15 Mayıs’taki Cuma namazından sonra ayaklanmaya çağrılıyor.

Sayfanın açıklama bölümünde “Ancak Müslümanlar tüm Yahudileri öldürdüğünde Kıyamet Günü’nden alnının akıyla çıkacaktır” ifadeleri yer alıyor.

Haberin Devamı

AFP ajansına göre İsrail Kamu Diplomasisi Bakanı Yuli Edelstein, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'le irtibata geçti ve sayfaya erişimin yasaklanmasını istedi.

Bu talebi değerlendiren site yönetimi şiddet unsurları içerdiği gerekçesiyle grup sayfasını kapatma kararı aldı.

İsrail cephesinde memnuniyetle karşılanan kapatma kararına Filistin'den tepki geldi. El-Fetih'in önde gelen isimlerinden Demetri Deliani, İsrail'in girişiminin insan haklarına ve ifade özgürlüğüne aykırı olduğunu söyledi.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook Arap dünyasında yeni bir dönem başlatan isyanların örgütlenmesinde önemli bir rol oynamıştı. Facebook'taki sayfalardan yapılan çağrılar doğrultusunda halk biraraya gelmiş, yöneticilere karşı sesini yükseltmişti.

Haberin Devamı

Sayfanın kapatılmasından sonra Filistin davasıyla ilgili diğer Facebook gruplarında, sosyal paylaşım ağını boykot çağrıları yapılmaya başlandı. (Ntvmsnbc)