Dünya Facebook katilinin sonu

Facebook katilinin sonu

Paylaş
Facebook katilinin sonu

Facebook'ta listesini verdiği kişileri öldüreceğini söyleyen İngiliz sonunda kendini vurdu

İngiltere'de bir haftadır aranan Raoul Moat isimli silahlı saldırgan, polis tarafından kıstırılınca intihar etti. Moat, Facebook'ta listesini verdiği kişileri öldüreceğini duyurmuştu.

Eski sevgilisini ve bir polis memurunu silahla yaralamaktan, sevgilisinin yeni erkek arkadaşını öldürmekten aranan Raoul Mout, dün gece polisle süren 6 saatlik pazarlığının ardından kendisini vurduktan sonra ağır yaralıydı. Mout'un bu sabaha karşı saat 2.20 sularında hastahanede öldüğü açıklandı. Bir haftalık kovalamaca, kaçağın sağnak yağmur altında etrafının sarılmasıyla sona erdi.

Haberin Devamı

POMPALIYI KAFASINA DAYADI

Moat’ın etrafını düzinlerce polis memuru sarınca kafasına bir pompalı tüfek dayadı. Onun elindeki silahı kullanmasını engellemek için katile adıyla seslenen polisler kendisiyle anlaşmaya çalıştı. Ancak saat 1’den biraz sonra bir silah sesi duyuldu ve ardından polis köpeklerinin havlamaları ve çılgınca bağırışmalar birbirine karıştı. Sağlık görevlileri hemen Moat’ın etrafına toplandı ve Moat polis konvoyu eşliğinde Newcastle Genel Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kendi canından olana dek polis öldürmeye yemin etmiş olan Moat akşamüstü saat 7 sularında polis tarafından Rothbury yakınlarındaki Northumberland köyünde görüldü. Görgü tanıkları katili kafasına bir pompalı silah dayarken gördüklerini belirttiler. Moat kendisine yardımcı olan iki arkadaşı tutuklandıktan sonra iyice umudunu yitirmiş, kendisini polislerin daralan çemberinden kurtarabilmek için günlerce mücadele etmişti. İnanılmaz bir şekilde, Moat günlerce, izinsizce girdiği bir evde, tüm polis sirenlerini ve anonslarını duyarak yaşamış ve polise yakalanmamayı başarmıştı.

Haberin Devamı

ESKİ VÜCUT GELİŞTİRİCİSİ

Steroid bağımlısı olan eski vücut geliştiricisi katil, kız arkadaşını yaralayıp, kızın yeni sevgilisini öldürüp, bir polis memuruna da ateş ettikten sonra, iki pompalı tüfeği ve bir miktar mühimmatıyla birlikte ormanlık alana doğru kaçmıştı. Polis katilin Rothbury yakınlarındaki kamp yerini bulduğunda kaçağın bıraktığı mektup dışında herhangi bir iz yoktu. Mektupta ise katil "ölene kadar polis memurlarını öldürmeye devam edeceği" sözünü yineliyordu. 8 sayfalık mektup Moat'ın eski kız arkadaşı Sam Strobbart için yazılmıştı ve Moat kızın sevgilisi Chris Brown'ı polis memuru sandığı için öldürdüğünü iddia etmişti.

(Milliyet)