Bilim - Teknoloji Facebook Mobil Sektörde Ne Yapıyor?
Paylaş
Facebook Mobil Sektörde Ne Yapıyor?

Dünyanın en büyük sitelerinden biri haline gelen Facebook, 500 milyon abonesini avantaja çevirmek için herşeyi yapıyor. İşte sosyal ağın yeni projesiyle ilgili detaylar...

Sosyal ağ kavramını hayatımıza değişmiyecek bir şekilde sokan Facebook, 500 milyon abonesini stratejik avantaj haline getirmek için her yolu deniyor. Geçtiğimiz aylarda, kullanıcılarını gizli sosyal araştırmaların parçası haline getiren site şimdi daha büyük işler için hazırlanıyor. 500 milyon kişinin özel bilgilerine ve satın alma davranışlarına sahip olan site, Google'ın izinden gidip internet dışında da faaliyet göstermek için çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı

Reuters'in hazırladığı bir rapora göre Facebook, INQ Mobile Ltd ile iki akıllı telefon projesi üzerinde ortaklaşa çalışmalar yapıyor. Amerika'nın en büyük cep telefonu operatörlerinden biri olan AT&T ise ünlü sosyal ağ sitesiyle ortaklaşa bir network projesi üzerinde çalıştığını doğruladı. Geçtiğimiz günlerde, Facebook yönetimi cep telefonu geliştirmediklerini ancak daha gelişmi bir proje üzerinde çalıştıklarını belirtti. Reuters ve Bloomberg kaynaklı araştırmalara göre, Facebook 2011 yılının ilk yarısında Avrupa'da ikinci yarısında ise Amerika'da satışa sunulacak iki akıllı telefon üzerinde çalışıyor.

Ünlü sosyal ağdan sızan bilgilere göre, Facebook sadece telefon ürünleriyle yetinmeyi de hiç düşünmüyor. Mobil sektörü değiştirecek yeni bir sosyal ağ altyapısı üzerinde çalışan firma aynı zamanda işletim sistemi sektöründe de şansını deneyebilir. Şu anda Facebook bu bilgiyi doğrulamasa da geçtiğimiz yıl aynı iddiaları Nexus One üzerinde çalışan Google içinde ortaya atılmıştı. Arama motoru ilk önce bu iddiaları yalanlasa da daha sonra sektöre damgasını vuracak bir akıllı telefon hazırladıklarını tüm dünyaya açıklamıştı. Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı