Bilim - Teknoloji Facebook onu sildi!
Paylaş
Facebook onu sildi!

Facebook, her ne kadar artık silmeyeceğiz dese de, bu videoyu silmek zorunda kaldı!

Facebook'ta yayınlanan bir "kafa kesme" videosu, İngiltere Başbakanı David Cameron'un sosyal deve çıkışmasının ardından kaldırıldı.

Haberin Devamı

Cameron, kafa kesme videolarının Facebook'ta paylaşılmasının sorumsuzca bir hareket olduğunu, bunu yapanların bu davranışlarını ebeveynlere açıklamak zorunda olduğunu söylemişti. Facebook, ilk başta Meksikalı bir kadının öldürüldüğü videonun kınanmak üzere paylaşıldığını söyleyerek onu savunmuştu.

Ancak videonun kaldırılması, Facebook'un şiddet içerikli videolar konusundaki yeni politikasını değiştirdiği anlamına gelmiyor. Facebook, tartışmalı resimleri, gönderileri ve videoları sadece şikayet üzerine inceliyor. İrlanda, Hindistan ve ABD'den sayısı açıklanmayan moderatörler, kullanıcılardan gelen raporlara bakarak gerekli eylemi yerine getiriyorlar.

Facebook, şiddet içerikli paylaşım yapan kullanıcıların, bunu bir uyarıyla beraber yapmasını ve onu izleyecek olanları dikkatle seçmesini istiyor. Sosyal devin bu tavrı aslında şaşırtıcı değil, çünkü kaldırılmayan tartışmalı bir içerik, daha çok ziyaret ve daha çok reklam geliri demek. Dolayısıyla benzer birçok video, sosyal ağda dolaşmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Resimlerle: Skandal Facebook sayfaları!

Kaynak: CHIP Online