Yaşam Facebook yarım milyara koşuyor

Facebook yarım milyara koşuyor

Paylaş
Facebook yarım milyara koşuyor

Sosyal paylaşım sitesi "Facebook"un kullanıcı sayısı dünya genelinde 400 milyona ulaştı

Yeryüzündeki her on kişiden birinin kullandığı site, kendi alanında dünyanın bir numarası haline geldi. Fransız La Tribune gazetesindeki habere göre, bu ay altıncı yıl dönümünü kutlamaya hazırlanan site, Nisan 2009’dan bu yana kullanıcı sayısını ikiye katladı.

Şirketin Aralık ayında yaptığı açıklamada ise sitenin kullanıcı sayısının 350 milyon olduğu belirtilmişti. Facebook’un kullanıcı sayısındaki bu artışta, sitenin girişinde yapılan basit bazı değişikliklerin neden olduğu belirtiliyor.

Sitenin kurucusu Mark Zuckerberg yaptığı açıklamada, "Facebook’un altınca yaşını ve kullanıcı sayısının 400 milyona ulaşmasını kutlamak için en çok hoşlandığımız şeyi yapacağız; insanlar için hizmetlerimizi geliştireceğiz" dedi.

Facebook, üç ABD’li genç tarafından 2004 yılı Şubat ayında kuruldu. Harvard Üniversitesi öğrencileri Mark Zuckerberg, Dustin Moscovitz ve Chris Hughes’un arkadaşlarıyla iletişim sağlamak için kurduğu sitenin bugün Kaliforniya Palo Alto’daki merkezinde yüzlerce çalışanı bulunuyor.

Uzun süre sitenin daha verimli hale getirilmesinin yolları arandıktan sonra nihayet geçen Eylülde Facebook, giderlerinden çok kazandığını açıkladı.

Haberin Devamı

EN GENÇ MİLYARDER

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, diş hekimi baba ve psikolog annenin tek çocuğu. İlk programını 10 yaşındayken yazan Mark Zuckerberg Harvard Üniversitesi’nde önce okulun en güzel ve en yakışıklı öğrencilerinin seçildiği bir site kurmuştu. Ancak okulun veri tabanını çökerttiği gerekçesiyle disipline verilince Harvard’dan ayrılmıştı. Mark Zuckerberg internetteki başarısından ötürü ‘geleceğin Bill Gates’i olarak gösteriliyor. Bill Gates de Microsoft’u kurmak için Harvard’ı bırakmıştı. Microsof ‘Facebook’un yüzde 1.6’sı için 2007’de 240 milyon dolar ödemişti. Mark Zuckerberg 1.5 milyar dolarlık servetiyle ‘dünyanın en genç milyarderi’ olmuştu.