Bilim - Teknoloji Facebook yemek servisine başlıyor!
Paylaş
Facebook yemek servisine başlıyor!

Facebook tarafından yapılan resmi açıklamayla, Amerika Birleşik Devletleri'nde başlamak üzere yemek sipariş servisinin Facebook üzerinden başlayacağı duyuruldu.

Facebook'un akıllı telefonunuzdaki uygulamaların çoğunun özelliklerini kendine entegre ederek, diğer uygulamaları işlevsiz hale getirme çabaları tüm hızıyla sürüyor. Facebook’tan gelen son açıklamaya göre Delivery.com ve Slice uygulamalarıyla anlaştığını açıklayan Facebook, yemek servisi işine de giriyor. Şimdilik yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanılabilir olacak olan bu opsiyonun daha sonra küresel çapta yaygınlaşıp yaygınlaşmayacağı konusunda ise herhangi bir bilgi yok.

FACEBOOK'TAN SİPARİŞ NASIL ÇALIŞACAK?

Facebook'a eklenecek olan yeni seçenek ile birlikte ya da direkt olarak uygulamanın ana menüsünden kullanılabilecek olan bu özellikle, çevrenizde bulunan ve sipariş verebileceğiniz lokal restoranlar listelenecek.

Restoranı seçtikten sonra yapmanız gereken şey ödeme şeklinizi seçmek, adresinizi girmek, bahşişi dahil etmek ve ödemeyi yapmak. Ardından ülkemizde de benzer faaliyet gösteren yemek sipariş uygulamaları gibi belirtilen sürede yemeğiniz kapınızda olacak.

Bu özelliğin dağıtılmaya başlandığını ve bazı kullanıcıların çevrelerinde sipariş verecek restoran bulamadıklarını dile getirdiklerini de belirtmemiz gerekiyor. Muhtemelen kısa bir süre sonra birçok restoran bu servise eklenecek ve yemek sipariş uygulamaları da yavaş yavaş tarihin tozlu sayfalarındaki yerini alacak.

Haberin Devamı