Gündem Facebook'a suç duyurusu

Facebook'a suç duyurusu

Paylaş
Facebook'a suç duyurusu

Ergenekon soruşturmasında bir süre tutuklu kalan Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Muammer Karabulut, sosyal paylaşım sitesi Facebook'a da suç duyurusundu bulundu

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve 11 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Muammer Karabulut, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki grubu Buğra Özdemir ve Yakup Uğurlu adlı kişilerin kurduğunu saptadı.

Bu kişilerin ‘Ergenekon terör örgütü operasyonunda yakalanan şerefsizler asılsın diyenler’ adıyla grup kurarak adil yargıyı etkilemek istediklerini ileri süren Karabulut, bu kişilerin hakaret, toplumda kin ve nefret uyandırmak suçlarını işlediğini savundu.

Antalya Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Muammer Karabulut, daha sonra şu açıklamayı yaptı: “Facebook isimli sosyal paylaşım sitesinde kurulan grupta hakaret ve tehdit içeren ifadeler var. Ben kamuya açık olan bu sitedeki yayının durdurulması, grubu kuranlar, üye olanlar ve yorum yapan kişilerin IP adreslerinin alınarak haklarında ceza davası açılmasını istedim.”

Suç duyurusuna konu olan ‘Ergenekon terör örgütü operasyonunda yakalanan şerefsizler asılsın diyenler’ grubunun 472 üyesi bulunuyor. Grupta, Ergenekon soruşturması kapsamında bugüne kadar tutuklanan kişilerin listesi, fotoğraflar ve videolar yer alıyor.

Kurulan grubun duvar bölümünde ise çok sayıda yorum bulunuyor.

Salim UZUN/ANTALYA (DHA)