Gündem Facebook'ta aşk tuzağı

Facebook'ta aşk tuzağı

Paylaş
Facebook'ta aşk tuzağı

Facebook'ta kadın ismiyle hesap açıp, kendisini dolandıran asker arkadaşını tuzağa düşürüp kaçırdı

Kendisini dolandırdığını iddia ettiği asker arkadaşı Cemil S.’yi Facebook’ta bir kadın ismiyle açtığı sahte hesapla tuzağa düşürüp kaçıran Abdullah Ç. ve 5 arkadaşı yakalandı. Zanlılar 40 bin lira fidye istedi

Denizli’de kaçırılan Cemil S.’nin Facebook’ta açılan sahte bir hesap kullanılarak kandırıldığı ortaya çıktı.

Denizli’den asker arkadaşı tarafından kaçırıldığı İstanbul’da polisin operasyonuyla kurtarılan 28 yaşındaki Cemil S.’nin sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta tuzağa düşürüldüğü ortaya çıktı.

Denizli Cumhuriyet Savcılığı’na başvuran Hasan S., oğlu Cemil S.’nin geçen 5 Mart’ta, çalıştığı tekstil atölyesinden çıktıktan sonra ortadan kaybolduğunu bildirdi. Hasan S., son görüşmelerinde oğlunun İstanbul yolu üzerinde olduğunu söylediğini belirtti. Hasan S., ertesi gün kendisine telefon eden bazı kişilerin, kaçırdıkları oğuluna karşılık 40 bin TL fidye istediklerini anlattı.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Denizli Emniyet Müdürlüğü olayı İstanbul polisine bildirdi. İstanbul polisi teknik ve fiziki takip sonucu Arnavutköy’deki bir evde tutulduğunu tespit ettiği Cemil S.’yi geçen 17 Mart’ta operasyon düzenleyerek kurtardı. Evdeki Abdullah Ç., Bayram Ç. ve Fatih Ç. gözaltına alındı. Operasyonda ayrıca Hasan Y., Hüseyin Y. ve İzmit’te Kadir Ö. gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan Hüseyin Y. ile Abdullah Ç., tutuklandı.

Polisin kurtardığı Cemil S.’nin, kadınlara olan zaafı nedeniyle Facebook’ta tuzağa düşürülerek kaçırıldığı ortaya çıktı. Polisteki ifadesinde kaçırılma hikayesini anlatan Cemil S.’nin, “Kendisine üç yıl önce sahte altın satıp 40 bin TL dolandırdığımı iddia eden asker arkadaşım Abdullah Ç., beni Facebook’tan bulmuş. Daha sonra kadınlara olan zaafımı bildiği için S.D. sahte ismiyle sayfa oluşturup, profiline güzel bir kadın fotoğrafı koyup, benimle irtibata geçmiş. Bir süre kadınmış gibi yazışıp, bana geçen 5 Mart’ta Denizli-Antalya Karayolu üzerindeki lunaparkta buluşmak için randevu verdi. Buluşma yerinde kadın beklerken kendisiyle karşılaşınca şoke oldum. Sonra beni zorla bir otomobile bindirip, kaçırdı” dediği öğrenildi.

RAMAZAN ÇETİN Denizli DHA

Haberin Devamı