Gündem Facebook'ta evlilikle kandırıp dolandırdı

Facebook'ta evlilikle kandırıp dolandırdı

Paylaş
Facebook'ta evlilikle kandırıp dolandırdı

Facebook'ta sahte isim kullanıp evlilik vaadiyle kandırdığı kadının bilgisayarını, fotoğraf makinesini ve kredi kartını alıp ortadan kaybolan Ercan U. yakalandı

8 bin TL harcamış

İstanbul’da muhasebeci A.Ö. (26) adlı kadın, sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta tanıştığı Hakan Peker tarafından dolandırıldığı iddiasıyla polise başvurdu. A.Ö., “Bu kişiyle 2 ay ilişki yaşadık. Bana evlenme teklifinde bulundu, kabul ettim.

Evimde 2 adet dizüstü bilgisayarım vardı. Daha rahat chat yapmak için benden birini aldı. Sonra cüzdanını kaybettiğini söyledi, kredi kartımı verdim. Fotoğraf makinemi de aldı. Ailesinin beni istemeye geleceğini söylediği gün ortadan kayboldu. Kredi kartımla 8 bin TL’lik alışveriş yapmış” dedi.

Evli ve 2 çocuklu

Sanal takip başlatan polis, kendisini Hakan Peker adıyla tanıtan kişinin, evli ve 2 çocuk babası Ercan U. olduğunu tespit etti. Kimliği ortaya çıkınca adresi de belirlenen Ercan U. önceki gün evinden gözaltına aldı.

Sorgusunda kredi kartını kullandığını kabul eden Ercan U. “Paranın bir bölününü A.Ö.’ye geri ödedim. Bilgisayar ve fotoğraf makinasını da iade etmeyi düşünüyordum. Zaten ödünç almıştım” dedi. Mahkemeye çıkarılan Ercan U. tutuksuz yargılanacak.

Emir SÖYLEMEZ