Dünya Facebook'ta kan donduran video

Facebook'ta kan donduran video

Paylaş
Facebook'ta kan donduran video

Torununa, Türk ve komünistleri nasıl öldüreceğini anlatan video hazırlamış

Güney Kıbrıs'ta Sivil Savunma Teşkilatı üst düzey yöneticisi bir Rum'un, torununa Türk ve komünistleri nasıl öldüreceğini tarif ettiği video kaydını Facebook'ta yayınlamasıyla ortalık karıştı.

Güney Kıbrıs’ta yayınlanan Fileleftheros ‘Torununa Nasıl Öldüreceğini Öğretiyor' başlıklı haberinde, internette dolaşan videoda bir dedenin torununa verdiği öldürme derslerinin yer aldığını haber verdi. Videoda, elinde tabanca tutan küçük bir çocuk görüldüğü, bir de kendisi görünmeyen ancak sesi duyulabilen yaşlı biri olduğunu yazan gazete, şunları kaydetti:

“Videoda, elinde tabanca tutan bir Kıbrıslı çocuk, görünmeyen azmettirici pozisyonundaki kişiyle birlikte ‘Türkler'e ve komünistlere ateş, Yaşasın Cunta’ diye bağırdığı görünüyor. İşitilen sözlerden anlaşıldığı üzere tabanca tutan çocuk dedesi ile konuşuyor.

Dedenin, torunu ile konuşmasının videosu ve Türkçe çevirisi şöyle:

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer3943","3943","201011","3943-2.jpg");

KONUŞMALARIN TÜRKÇESİ

Dede: Kimlere ateş edeceksin?

Çocuk: Türkler'e

Dede: Başka kimlere?

Çocuk: Komünistlere

Dede: Bravo be torunum, Helen'im. Türkler de komünistler de kötüdür. Cuntan nerede?

Çocuk: Burada (küçük çocuk üzerinde Yunanistan 21 Nisan yazılı bir devedikenini gösteriyor)

Dede: ‘Yaşasın cunta’ diye bağırıyor ve çocuk da ardından tekrar ediyor.

Bu video dün yayınlandı ve özellikle kurbanın küçük yaşta bir çocuk olması dolayısıyla endişe ve kaygı yarattı.”

Politis gazetesi ise haberi, “Sivil Savunma Teşkilatı’ndaki Cunta Nostaljisti, Küçük Erkek Çocuğa Komünistleri Öldürme Eğitimi Veriyor. Hükümette Bir Pattakos. Sivil Savunma Teşkilatı İdari Yetkilisi Facebook Aracılığıyla Faşistliğini İfade Ediyor' başlık ve spotlarıyla aktardı.

“Yunanistan’daki Albaylar Cuntası bugüne kadar yönetimde olsaydı, sözünü ettiğimiz Sivil Savunma Teşkilatı üst düzey idarecisi pekala diktatör rejiminin Kıbrıs’taki muadili olurdu” ifadesine yer veren gazete, videodaki kişinin Sivil Savunma Teşkilatı üst kademe yöneticilerinden olduğunu açıkladı.

Gazete, 1.5 dakikalık videonun Facebook’da 8 Kasım’da yayınlandığını da kaydetti. Bu gazetede de, 3-4 yaşlarındaki erkek çocukla dede arasındaki diyaloğu şöyle aktardı:

Dede: Kim geçiyor? Yunanistan’ın muhafız ordusu geçiyor. Kime ateş edeceksin?

Çocuk: Türkler'e

Dede: Başka kimlere?

Çocuk; Komünistlere

Dede: Bravo be torunum, Helen'im.

Çocuk; Ve Yunanlar'a.

Dede: Hayır, bizler Yunanız be. Kötüler; Türkler ve komünistlerdir. Cuntan nerde ?

Çocuk; Orada (üzerinde cuntanın amblemi olan duvardaki deve dikenini gösteriyor)

Dede: Yaşasın Cunta

Çocuk; Yaşasın

Haberde, videonun Rum polisi tarafından incelendiği ve Sivil Savunma Teşkilatı üst düzey yetkilisi aleyhine cezai kovuşturma başlatılıp başlatılamayacağı konusunda görüş almak üzere bugün başsavcılığa gönderileceği kaydedildi. Gazete, videoda görülen, eli tabancalı erkek çocuğun ve arkadaki duvarda da cuntanın çerçevelenmiş ambleminin görüldüğü bir de fotoğrafa yer verdi.

Haravgi de haberi, ‘Faşist İçerikli Şok Video... Dede Erkek Çocuğu, Türkler'i ve Komünistleri Öldüreceğini Söylemeye Teşvik Ediyor' başlığıyla aktardı.

Tepkiler üzerine Facebook’taki video silinirken, görüntülere video paylaşım sitesi Youtube'tan ulaşılabiyor.

ALİ RUHLUEL/LEFKOŞA, (DHA)

2

Haberin Devamı