Türkiye (Son Dakika) Facebook'ta kandırıp fuhuş yaptıranlara 2 buçuk yıl hapis

Facebook'ta kandırıp fuhuş yaptıranlara 2 buçuk yıl hapis

Paylaş
Facebook'ta kandırıp fuhuş yaptıranlara 2 buçuk yıl hapis

Facebook'ta evlilik vaadiyle kandırıp Kırşehir'den Adana'ya getirdikleri bir çocuk annesi kadını erkeklere pazarlayan dört kişi 2 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı

Adana’da, sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta evlilik vaadiyle kandırıp Kırşehir’den getirdikleri bir çocuk annesi 23 yaşındaki A.P.’ye ’kızını öldürürüz’ tehdidiyle tecavüz edip, sonra da erkeklere pazarladıkları iddiasıyla tutuklu yargılanan 22 yaşındaki C. A, 31 yaşındaki N. C., 25 yaşındaki A. A. ve tutuksuz sanık 23 yaşındaki D. K., ’fuhuşa teşvik’ suçundan 2’şer yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırılıp, tahliye edildi.

Haberin Devamı

Kırşehir’de yaşayan A.P., eşi cezaevine girince, 4 yaşındaki kızı ile birlikte annesinin yanında kalmaya başladı. A.P., geçen ocak ayında internetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta, D. K. ile tanıştı. İddiaya göre D. K., genç kadını, "Seni seviyorum. Kırşehir’e gelip seni alacağım, seninle evleneceğim" diyerek kandırdı. Sonra da arkadaşları N.C., A. A. ve C. A. ile birlikte Kırşehir’e giderek genç kadını ve kızını alıp Adana’ya getirdi. Adana’nın Karataş İlçesi’ne bağlı Tuzla Beldesi’ne giden sanıklar, otomobili ıssız bir yere park edip, ormanlık alanda sırayla kadına tecavüz etti. Sanıklar sonra da kadını 100 lira karşılığında pazarladı. N. C.’ın evinde zorla tutulan kadın, cep telefonuyla annesine, "Benim başım dertte, kurtarın beni, polise haber verin’ mesajını attı. Annenin ihbarı üzerine jandarma, şüphelileri yakalayıp, genç kadınla kızını kurtardı.

Haberin Devamı

RIZASI İLE İLİŞKİYE GİRDİK

İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen sanıklardan N. C., C. A. ile A. A. tutuklanırken, D. K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanık hakkında 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’nitelikli cinsel saldırı, tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, fuhuşa teşvik etmek, yaptırmak veya aracılık ettirmek, nitelikli yağma’ suçlarından 28’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İlk duruşmada C., A. ve K. yaptıkları ortak savunmada, diğer sanık A. A.’u suçlayarak "Zorla yapmadık. Para karşılığında, kadının da rızasıyla birlikte olduk. Parayı da A.’e verdik. Bunun dışındaki suçlamaları kabul etmiyoruz" dedi. A. A. ise, "İfadelerin hiçbirini kabul etmiyorum. Zorla yaşanmış bir şey yok" diyerek kendini savundu.

100 LİRAYA PAZARLADILAR

A.P. ise sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi. Sanıklardan D. K.’in ’evleneceğiz’ diyerek kendini kandırdığını ileri süren A.P., "Duran, diğer sanıklarla birlikte beni Adana’ya götürdü. Issız bir yerde durarak otomobil içerisinde sırayla tecavüz ettiler. Sonra da 100 lira karşılığında beni pazarladılar" diyerek şikayetçi oldu. Mahkeme heyeti, 4 sanığı ’fuhuşa teşvik’ suçundan 2’şer yıl 6’şar hapis cezasına çarptırdı.

Haberin Devamı

Tutuklu sanıkların tutuklu kaldıkları süre ve aldıkları ceza miktarını göz önünde bulundurarak tahliye eden mahkeme heyeti, ayrıca sanıkların ’nitelikli cinsel saldırı, tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından, suçları işledikleri sabit olmadığından beraatlarına karar verdi.

DHA