Gündem Facebook'ta kanlı tuzak

Facebook'ta kanlı tuzak

Paylaş
Facebook'ta kanlı tuzak

Esenyurt'ta sokak ortasında silahlı saldırıya uğrayan Özkan Alas'ın (28), kan davası yüzünden öldürüldüğü ortaya çıktı

Saadetdere Mahallesi, 67’nci Sokak’taki üst geçit yanında 4 Mart 2011’de meydana gelen olayda, bir büfede çalışan 2 çocuk babası Özkan Alas, iki kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Çapraz ateşte kalan ve vücuduna 5 kurşun isabet eden Alas, kaldırıldığı Esenyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Saldırının ardından olayı çok yönlü olarak soruşturan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Alas’ın Mardin’de yaşayan ailesiyle görüştü.

Haberin Devamı

Yapılan görüşmede Özkan Alas’ın amcası Vahdettin Alas’ın, geçen yıl Mardin’ın Derik ilçesinde üç aile arasında çıkan kavgada Hamdullah Azlağ ve Emrah Azlağ’ı öldürdüğü öğrenildi. Çocuklar arasında mahalle kavgası nedeniyle başlayan sonra da büyükler arasında silahlı çatışmaya dönen olay sonrası Vahdettin Alas’ın cezaevine girdiğini ancak ölenlerin yakınlarının da kan davası güttükleri belirlendi.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5629","5629","201106","5629-6.jpg");

Cinayetin kan davası nedeniyle işlenmiş olabileceği üzerinde duran polis, aile fertlerinden birinin Özkan Alas’ın son zamanlarda bir kadınla görüştüğü yönünde bilgi vermesi üzerine, söz konusu kadının peşine düştü.

Polis ekipleri, Esenyurt çevresinde yaptıkları araştırmada Alas’ın bir alışveriş merkezinde kimliği belirsiz kadınla buluşmasının görüntülerine ulaştı. Yapılan incelemede Alas’ın görüştüğü kadının Ezgi Ş. olduğu belirlendi. Araştırmayı genişleten polis, Ezgi Ş.’nin Alas Ailesi’nin kan davalısı olarak belirttiği Şehmuz Çaçur ile de görüştüğünü tespit etti.

Haberin Devamı

Polis, İstanbul ile Mardin hattında tüm uçak ve otobüs seferlerini inceleme altına aldı. İncelemeler sonunda cinayetten iki gün önce Çaçur ve Azlağ ailelerinden bazı kişilerin İstanbul’a geldikleri tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen polis 3 gün önce, Mardin ve İstanbul’da belirlediği adreslere düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda 22 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan 6’sı emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakılırken 16 kişi adliyeye sevk edildi.

Gözaltına alınan kişilerin evinde yapılan aramalarda 4 tabanca ile bir tüfek ele geçirildi. Şehmuz Çaçur emniyetteki sorgusunda, tetikçiler Kamuran Çaçur ile Abdülkadir Çaçur’un cinayetten birkaç ay önce yanına gelerek kanlıları Özkan Alas’ı bulmak istediklerini söylediklerini belirtti. Şehmuz Çaçur, amcaoğulları olan tetikçilerin Alas’ı görüşmeye ikna edemediklerini, Alas’ı internetten kandırarak buluşmaya getirecek bir kadın bulmasını istediklerini ileri sürdü.

Bunun üzerine sevgilisi Ezgi Ş.’nin Facebook’tan hesap açarak Alas’a mesaj gönderdiğini söyleyen Şehmuz Çaçur, Alas’ın da bu tuzağa düştüğünü kaydetti. Sevgilisinin birkaç defa Alas ile görüştüğünü belirten Çaçur, olay günü de Ezgi Ş.’nin Özkan Alas’ı buluşmak için çağırdığını, Alas’ın buluşmaya gelmediğini iddia etti.

Çaçur, Kamuran Çaçur’un yanına gelerek ’Özkan’ı öldürdüm’ dediğini ileri sürdü. Ezgi Ş. ile Şehmuz Çaçur ise, tetikçilerin kendilerine Alas’ı polise teslim edeceklerini söylemesi üzerine yardım ettiklerini belirterek, cinayet işleyeceklerini bilmediklerini iddia ettiler. Özkan Alas’ı Facebook’tan tanıştığı Ezgi Ş. ile görüşmeye giderken pusuya düşürerek öldürdükleri öne sürülen Kamuran Çaçur ile Abdülkadir Çaçur, emniyette susma haklarını kullandı. Cinayete karıştığı tespit edilen Çaçur ve Azlağ ailelerine mensup kişiler adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Murat DELİKLİTAŞ/İSTANBUL (DHA)