Bilim - Teknoloji Facebook'ta kural katılaştı!
Paylaş
Facebook'ta kural katılaştı!

Facebook'ta sayfasını bu yolla "beğendirenler", çok yakın bir gelecekte bunu yapamayacaklar!

Platform ilkelerinde küçük düzenlemeler yapan Facebook, uygulama veya içeriklere erişmek için "Beğen" düğmesine basmayı şart koşmaya engel getirdi.

Mark Zuckerberg ve takımının getirdiği yeni kurala göre "kullanıcıları sosyal eklentileri kullanmaya veya sayfaları beğenmeye teşvik etmemeniz gerekiyor. Buna ödül teklifleri, geçit uygulamaları veya sayfanın beğenilip beğenilmemesine göre değişen uygulama içerikleri de dahil. Kullanıcıları uygulamanıza oturum açmaya, konum bildirmeye veya uygulama sayfanızdaki bir promosyona girmeye teşvik edebilirsiniz."

Kullanıcıların şirketlerle bağlantı kurmak ve onlar hakkında haber almak için "beğen" işlevini kullanmalarını isteyen Facebook, kaliteli bağlantılara önem veriyor ve işlevin "suni teşvikler" için kullanılmasını istemiyor. Firma, bu değişiklikten hem kullanıcıların, hem de reklamcıların karlı çıkacağına inanıyor.

Değişikliklerin 5 Kasım 2014'e kadar geliştiriciler tarafından uygulanması gerekiyor, yani geliştiricilerin kurala uygmak için yaklaşık 90 günleri var.

Resimlerle: 2013'ün en iyi 10 Facebook oyunu

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı