Türkiye (Son Dakika) Facebook'ta tanıştığı 12 yaşındaki kıza cinsel istismara 15 yıl hapis

Facebook'ta tanıştığı 12 yaşındaki kıza cinsel istismara 15 yıl hapis

Paylaş
Facebook'ta tanıştığı 12 yaşındaki kıza cinsel istismara 15 yıl hapis

Kayseri'de, Facebook'ta tanıştıktan sonra buluştuğu 12 yaşındaki kıza, akrabasının evinde cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan 17 yaşındaki G.G., 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Olay, geçen yıl Eylül ayında merkez Melikgazi İlçesi Fatih Mahallesi 3551. Sokak’ta apartman dairesinde meydana geldi. G.G., Facebook’ta tanıştığı 12 yaşındaki Z.G. ile sohbet etmeye başladı. Bir süre sonra G.G., görüşmek istedi. Ancak küçük kız bu isteği reddetti.

Bunun üzerine G.G., görüşmemesi durumda, konuşmalarını internet ortamında paylaşacağını söyledi. G.G., buluştuğu küçük kızı, akrabası 33 yaşındaki S.F.Ç.’nin evine götürdü ve iddiaya göre burada zorla cinsel istismarda bulndu.

Olaydan bir süre sonra G.G., küçük kızla tekrar görüşmek istedi. Olayı öğrenen Z.G.’nin öğretmenlerinin, polise şikayette bulunması üzerine gözaltına alınan G.G. ve akrabası S.F.Ç., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Haberin Devamı

Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü karar duruşmasında, tutuklu sanıklar Gazi G. ve S.F.Ç. hazır bulundu. G.G. savunmasında "Çok pişmanım, tahliyemi talep ediyorum" dedi. Diğer sanık S.F.Ç. ise "Okula giden küçük bir kızım var. Ailem çok mağdur. Adaletinize sığınıyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık G.G.’yi, ’nitelikli cinsel istismar’suçundan 10 yıl, ’zorla alıkoyma’ suçundan ise 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Diğer tutuklu sanık ise beraat etti.

Gökhan KURT/KAYSERİ, (DHA)-