Dünya Facebook'ta vicdan sömürüsü

Facebook'ta vicdan sömürüsü

Paylaş
Facebook'ta vicdan sömürüsü

ABD'de bir anne, Facebook üzerinden eski okul arkadaşlarını on binlerce dolar dolandırdı. Ölmekte üzere olduğu yalanıyla arkadaşlarından para toplayan kadının planı çok geç anlaşıldı

Paraya ihtiyacı olduğu için çirkin bir plan yapan iki çocuk annesi Dina Leone, yıllardır görüşmediği arkadaşlarını Facebook üzerinden bulup, her birine mesaj gönderdi. Kendisine geri dönen arkadaşlarına kanser olduğunu ve altı aylık ömrü kaldığını söyleyen 37 yaşındaki kadın, inandırıcı olmak için saçları kazınmış halde çektirdiği fotoğraflarını Facebook hesabına koydu.

Haberin Devamı

Yalanı yutan arkadaşları, ölümün pençesine düştüğünü zannettikleri arkadaşlarına yardımcı olabilmek için, onun son isteklerini yerine getirme sözü verdi.

ÖLÜM LİSTESİ HAZIRLADI

Planının işe yaradığını gören Leone, ünlü aktör Jack Nicholson’ın “The Bucket List” filminden esinlenerek, filmde ölüm listesi hazırlayan kanser hastaları gibi, kendine bir liste yaptı ve arkadaşlarına yolladı. Bir arkadaşı ABD’nin Florida eyaletindeki Disneyland’e gitmesi için tüm yol ve konaklama masraflarını Leone’nin hesabına yatırırken, bir diğeri sahtekâr kadının 16 yaşındaki kızını hediyelere boğdu.

Avukatlar, yalancı kadının arkadaşlarını kandırmak için kemoterapi tedavisi çizelgesi hazırlatıp Facebook’a koyduğunu belirtti. Yirmi yıldır görüşmediği lise arkadaşları Leone için iyice endişelenirken, kemoterapi tedavisinin masraflarını ödemeye başladıkları gibi, bağış toplamak için hayır işleri düzenlediler.

Haberin Devamı

SAÇLARINI ERKEN KESTİ

Ancak sahtekâr kadının planı altı ay dayanmadı. Çünkü Leone, saçlarını kemoterapiye başladığını söyledikten hemen sonra kestirdi. Oysa saçları tedavi süresince dökülmeliydi. Tedavisi hakkında kafa karıştıran cevaplar veren Dina, Vickey Squires adlı arkadaşının şüphelerini iyice artırdı.

Polise başvuran kadın, tüm olan bitenin bir düzmece olduğunu ortaya çıkardı. Yirmi yıldır görüşmediği arkadaşlarını on binlerce sterlin dolandıran kadının hiçbir tedavi almadığı ortaya çıkarıldı. Polis, eskiden emlâkçı olarak çalışan kadının geçmişte karşılıksız çek vermek ve ipotek dolandırıcılığına karışmaktan suçları bulunduğunu açıkladı.