Dünya Facebook'taki nefreti okuldan attırdı

Facebook'taki nefreti okuldan attırdı

Paylaş
Facebook'taki nefreti okuldan attırdı

İnternet paylaşım sitesi Facebook'ta yaptıkları nedeniyle Yunan kızı okuldan atıldı

Yunanistan’da, internet paylaşım sitesi Facebook’ta okul müdürüyle ilgili sayfa açan bir öğrenci okuldan atıldı. Girit adasının Hanya kentindeki Hrisopigi ortaokulunda okuyan 14 yaşındaki bir kız öğrencinin, Faceebook’ta açtığı "Okul müdüründen nefret ediyorum" başlıklı sayfaya aynı okulda okuyan 100 öğrencinin üye olması sonucu olayı öğrenen okul yönetiminin, kız öğrenciyi başka bir okula gönderme kararı aldığı bildirildi.

ÖZÜR DİLEDİ AMA NAFİLE...

Hanya bölgesi orta eğitim amiri Nikos Vestakis yaptığı açıklamada, "olayın ortaya çıkmasından sonra okulun disiplin kuruluna sevk edilen öğrencinin okul müdüründen özür dilediğini ancak, öğretmenlerin oy birliği ile aldığı uzaklaştırma kararının değişmediğini" söyledi.

Vestakis, bu olayın ilk olmadığını ve daha önce de üç öğrencinin aynı nedenden okuldan uzaklaştırıldığını açıkladı. Bu arada, kız öğrencinin okuldan uzaklaştırılma kararına tepki gösteren Hanya Bölgesi Orta Eğitim Öğretmenleri Derneği Başkanı Vasilis Papastamos ise, "okul yönetiminin kararının teknolojik bilgi eksikliğinden kaynaklandığını" ifade ederek, "Öğretim üyeleri yeni teknolojilerin kullanımından haberdar olsalardı bu şekilde paniğe kapılmazlardı" diye konuştu.

AA

Haberin Devamı