Bilim - Teknoloji Facebook'tan bir ilk!
Paylaş
Facebook'tan bir ilk!

Facebook, bize hergün defalarca gösterdiği bu "şeyi" yıllar sonra baştan aşağı yeniledi!

2010'dan bu yana Beğen düğmesine pek dokunmayan Facebook, 6 aydır üzerinde çalıştığı mavi renk ağırlıklı yeni düğmesini ortaya çıkardı. Helvetica yazı tipiyle yeni olduğunu belli eden düğmeyle beraber "baş parmaklı" onay işareti de sosyal ağda kullanımdan kaldırılıyor.

Haberin Devamı

Facebook geliştirici blog'unda yaptığı açıklamada, 7.5 milyon web sitesinde görünen bir düğmeyi tasarlarken her pikselin, her renk değişiminin ve gölge efektinin önem kazandığını söylüyor. Facebook ürün müdürü Ling Bao'nun "Facebook'un en değerli marka varlıklarından biri" olarak adlandırdığı Beğen düğmesinin tasarımı, tahmin edildiği kadar kolay gerçekleşmemiş.

Bao, düğmenin çok farklı web sitelerinde ve web tarayıcılarında kullandığını, "Like" sözcüğünün yüzlerce dile düğmeyi bozmadan, sonraki satıra taşmadan çevrilmesinin gerektiğini söylüyor. Bao, "sadece küçük bir düğme, tasarımını yenilemek neden bu kadar uzun sürdü" gibi sorulara şu cevabı verebileceğini söylüyor: "farklı boyutlardaki web sitelerinde ve farklı web tarayıcılarında çalışacak bir tasarım ortaya çıkarmak aslında devasa bir iş." Dahası Bao, tasarımı şirketin tasarımcılarına, başkan yardımcılarına, avukatlarına ve CEO Mark Zuckerberg'e beğendirmek zorunda olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

Yeni düğme tasarımının yanı sıra yapılan başka bir yenilik ise web tasarımcılarına Beğen ve Paylaş düğmelerini çift olarak, bir arada kullanabilme olanağı sunuyor.

Resimlerle: Temiz Facebook için en iyi araçlar!

Kaynak: CHIP Online