Dünya Facebook'tan Papa sansürü

Facebook'tan Papa sansürü

Paylaş
Facebook'tan Papa sansürü

İnternetteki sosyal iletişim ağı Facebook, Katolik Kilisesinin lideri Papa 16. Benediktus'a karşı eşcinsellerin başlattığı etkinlik sayfasını kaldırdı

Papa’nın 6-7 Kasımda İspanya’ya yapacağı ziyaret polemik konusu olmaya devam ederken, eşcinsellerin Papa’ya karşı başlattığı kampanya sansüre uğradı.

Vatikan’ın eşcinsellere karşı olan tavrını protesto etmek isteyen Barcelona’daki eçcinseller, internet üzerinden yürüttüğü kampanya ile Papa’nın 7 Kasım'da Barcelona’ya yapacağı ziyaret sırasında tüm eşcinselleri "öpüşme eylemine" davet etti.

Binden fazla eşcinsel bu protestoya katılacağını duyurdu. Facebook yönetimi, kuralları arasında "tehdit ve nefreti teşvik eden, ayrıca bir kişi veya bir gruba yönelik saldırı içeriği olan sayfaları kapatmak" olduğunu hatırlatarak, eşcinsellerin Papa’ya karşı oluşturduğu sayfayı kaldırdı.

Barcelona’daki eşcinsel dernekleri ise, söz konusu sayfanın bir arkadaş grubu tarafından oluşturulduğunu belirterek, "Her kaldırılan sayfaya karşılık yeni bir sayfa açacağız. Bu bizi yıldırmıyor, tam tersine daha fazla teşvik ediyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı