Bilim - Teknoloji Facebook'tan yeni sosyal ağ!
Paylaş
Facebook'tan yeni sosyal ağ!

Facebook, yeni bir sosyal ağ dha açmaya hazırlanıyor. Ama bu ağ, herkes için olmayacak!

Facebook, siber güvenlik profesyonellerine özel bir sosyal ağ açıyor ve bu sosyal ağ içerisinde, siber saldırılara dönüşebilecek olan tehlikeler hakkında bilgiler paylaşılacak.

Dünyanın en büyük sosyal ağı, siber güvenlik alanındaki çalışmasını ilerleterek, Yahoo ve Pinterest de dahil olmak üzere diğer teknoloji firmaları ile beraber çalışma kararı alıyor. Bu yeni platform aracılığı ile firmalar, güvenlik aşımlarını engellemek ümidi ile hacker'ların nasıl davrandıkları hakkında ipuçları paylaşacaklar.

Facebook'un tehdit altyapısı yöneticisi Mark Hammel, ThreatExchange platformunun, firmanın zaten kendi içinde kullanmakta olduğu siteye karşı var olan tehditlerin listelendiği bir sistemden geliştirildiğini söylemekte.

Hammel, Facebook'un, ağın tehlike tespiti veri tabanını "güçlendiren" yazılımdan faydalanabileceğini söylemekte. Bu yazılım, diğer bazı tehlike tespit sistemlerinin aksine, hizmeti bedava olarak sunmakta. Hammel'in söylediğine göre, Facebook gibi, ilk ortaklara da bu sistem mantıklı gözükmekte çünkü bu diğer ortaklar da benzer tehlikeler ile karşılaşmış durumdalar ve hatırı sayılır bir kullanıcı veri tabanına sahipler...

Haberin Devamı

Resimlerle: Facebook'tan çok farklı 10 sosyal ağ sitesi...

Kaynak: CHIP Online