Yaşam Facebook'u Avrupa'da en çok biz kullanıyoruz!

Facebook'u Avrupa'da en çok biz kullanıyoruz!

Paylaş
Facebook'u Avrupa'da en çok biz kullanıyoruz!

Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, Türkiye'nin sosyal paylaşım sitesi Facebook'u Avrupa'da en çok kullanan ülke olduğuna dikkat çekerek, 75 ilde fiber ağ oluşturduklarını söyledi

Adana’daki iftar yemeğinde konuşan Murat Erkan, internet kullanımının her geçen gün arttığını belirterek, "Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun açıkladığı 2013 yılı ilk çeyrek rakamlarına göre, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 büyümeyle, 667 bin terabayt gibi bir rakamla karşılaşıyoruz. Bir ayda ortalama 32.5 saatimizi internette geçiriyoruz. Facebook kullanımında Avrupa’nın 1, dünyanın 6’ncı ülkesiyiz" dedi. Akamai İnternet Raporu’na göre Türkiye’de ortalama internet hızının 2.8 Mbps seviyesinde olduğunu anlatan Erkan, Turkcel Superonline’nin sunduğu minimum hızın ise ortalamanın 9 kat fazla olduğunu söyledi. Türkiye genelinde 75 ilde fiber ağ oluşturduklarını belirten Erkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Turkcell Superonline’nin 2008 yılından, bu yılın ilk çeyreğine kadar 1,8 milyar liralık yatırımla kendi altyapısını kurdu. 32 bin kilometrelik fiber optik altyapıyla fiber interneti 12 ilde 1 milyon 400 bin hane ve iş yerinin kapısına kadar götürdük. Abone sayımızı ise 464 bine çıkarttık."

Erkan, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

DHA

Haberin Devamı