Yaşam Facebook'un gözü korktu, milyonlarca pound ödeyecek!

Facebook'un gözü korktu, milyonlarca pound ödeyecek!

Paylaş
Facebook'un gözü korktu, milyonlarca pound ödeyecek!

Avrupa ülkelerindeki maliye dairelerinin Google’a milyarlarca dolarlık vergi cezaları çıkarmasının ardından gözü korkan Facebook, kendi hesaplarını denetleyip “İngiltere’da daha fazla vergi ödememiz lazım,” kararına vardı.

Facebook, sattığı reklamların büyük bölümünün İngiltere’de gösterildiğini ve reklamverenlerin İngiltere ofislerine faturalandırıldığını tespit ederek, verginin Facebook’un İrlanda’daki yönetim merkezi üzerinden değil İngiltere ofisi üzerinden ödenmesine karar verdi.

Haberin Devamı

Facebook’tan yayınlanan bildiride, İngiltere’de değişen vergi kanunu nedeniyle hesaplarımızda yaptığımız gözden geçirme gereğince, İngiltere’deki finansal operasyonlarımızın daha şefaf olması gerektiğine karar verdik,” ifadeleri de kullanıldı ancak değişen kanunların hangileri olduğu vurgulanmadı.

Sosyal medya devi yeni kararı gereğince, İngiltere’de milyonlarca pound daha fazla vergi ödeyecek. Öte yandan, Facebook’un, Google’ın akıbetine uğramaktan çekindiği ve İngiltere maliyesinin Facebook hesaplarında geçmişe dönük araştırma yaptığında, milyarlarca dolara varan cezalar kesmesi riskinden kurtulmak için, daha önce İrlanda üzerinden ve çok düşük oranlarla vergilendirdiği reklam gelirlerini İngiltere üzerinden vergilendirmeye karar verdiği düşünülüyor.

Haberin Devamı

Apple, Google, Microsoft, Facebook gibi büyük ABD teknoloji şirketleri, dünya çapında kazandığı parayı bir vergi cenneti olarak görülen İrlanda ofisine aktararak bu ofis üzerinden vergilendiriyor, dolayısıyla başka ülkelere ödeyecekleri büyük vergilerden kurtularak çok büyük kazanç sağlıyorlar. Ancak bu yöntemden rahatsız olan ülkeler sık sık şikayetlerini dile getiriyorlar. ABD başkanı Obama da daha önce Apple gibi şirketlerin ABD şirketi olmasına rağmen ABD’de vergi ödemeyip bütün gelirlerini İrlanda’ya kaçırmasından rahatsız olduğunu dile getirmişti.

AMD, Intel’den Rol Çalmaya Niyetli!