Bilim - Teknoloji Facebook'un yeni planı!
Paylaş
Facebook'un yeni planı!

Facebook'un Oculus ile ne yapacağını merak edenlere, heyecan verici bir haber geldi!

Facebook'un Oculus Rift'i satın almasından bu zamana geçen sürede, herkes tek bir sorunun cevabını bekledi: "Peki, şimdi ne olacak?" Siz nasıl bir cevap bekliyordunuz bilmiyoruz, ama öyle görünüyor ki Facebook Oculus Rift için bir film yapmanın peşinde!

Bir internet sitesinden yayılan habere göre, yakın zamanda sadece Rift için yapılmış kısa ve uzun metrajlı Hollywood yapımlarını görmemiz işten bile değil... Oculus Rift oyunlar temel alınarak üretildi, bu bir gerçek ama teknolojisinin sağladığı özellikler, film endüstrisinin gözünden de kaçmadı. Yakın zamanda üretilen ve Legendary Picture tarafından desteklenen Pacific Rim, Oculus Rift'in ne kadar merak uyandırdığının sadece ufak bir göstergesi.

Oculus Rift Hollywood haricinde de dikkat çekmeyi başarmış bir ürün. Özellikle bağımsız belgesel olarak çekilen Zero Point isimli, tamamen sanal gerçekliğe adanmış olan film, tamamen Rift'in hayatlarımıza getirdikleri üzerine yoğunlaşmış durumda. Aynı zamanda birçok yapımcı, Oculus Rift için sanal sinema ortamı yaratarak, üç boyutlu filmleri, üç boyutlu ortamda izlememize olanak sunmaya başladılar bile.

Resimlerle: E3 2014'ün bomba oyunları!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı