Bilim - Teknoloji FaceID çocuklarda işe yaramıyor
Paylaş
FaceID çocuklarda işe yaramıyor

Daha önce FaceID sisteminin 150 dolara yapılabilen basit bir maske ile açıldığını görmüştük. Şimdi ise iPhone X’i açmak için herhangi bir maskeye ya da benzeri bir objeye ihtiyaç olmadığı ortaya çıktı

iPhone X’in lansmanında sahne alan Tim Cook, bu sistemin TouchID’den çok daha güvenilir olduğunu belirtmişti. TouchID ile telefonunuzu rasgele birisinin açma ihtimali 50.000’de 1 iken, FaceID’de bu oranın milyonda 1 olduğu belirtilmişti. Fakat görünen o ki Apple bu araştırmayı yaparken aile üyelerini hesaba katmamış.

Aslına bakılırsa, Apple TrueDepth sensörleri ile donatılan FaceID sisteminin ikizleri bile ayırt edebileceğini söylüyordu. Fakat YouTube’da dönen videolara bakılırsa, bu sistem ikizleri ayırt etmede Apple’ın söylediği kadar başarılı değil. Hadi onu geçtik. FaceID sistemi anne, oğulu bile ayırt etmekten aciz gibi görünüyor.
Amerika’da yaşayan bir anne, oğlunun telefonunu basit bir şekilde açabildiğini raporlamış. Üstelik bu durumu bir video ile de gözler önüne sermiş.

Malik ailesinin bireyleri Ammar isimli çocuğun daha çok babasına benzediğini söylese de FaceID aile ile aynı görüşte değil. Malik ailesi bu durumu fazlasıyla tehlikeli buluyor. Zira çocuğun App Store üzerinden ücretli satın alımlar yapıp FaceID ile onay vermesi gerçekten tehlikeli olabilir.

İlgili videoya buradan ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı