Yaşam Facephone geliyor!

Facephone geliyor!

Paylaş
Facephone geliyor!

İnternetteki sosyal iletişim devinin iki yöneticisinin, insanları Facebook'a tamamen entegre edecek yeni bir telefon üzerinde çalıştığı öne sürüldü

Milliyet gazetesinin Cadde ekinde Menderes Özel imzasıyla yayımlanan haber şöyle: Cep telefonu firmalarının Apple’ın iPhone’una karşı stratejilerini güçlendirme çabalarına hız verdiği bir dönemde, dün ortaya atılan bir iddia teknoloji dünyasında büyük yankı uyandırdı.

Saygın teknoloji sitesi TechCrunch’ın dün Michael Arrington imzasıyla verdiği habere göre, 500 milyonun üzerinde kayıtlı üyeyle internetin en popüler iletişim ağı olan Facebook, kendi logosunu taşıyacak bir cep telefonu geliştirmek için harekete geçti. Facebook’tan dün yapılan açıklamada telefon iddiası yalanlandı, ancak bu açıklama şüpheleri gidermedi.

TechCrunch’ın projeye yakın isimlere dayandırdığı habere göre Facebook tamamen farklı bir cep telefonu için işletim sistemi çalışmasına başladı. Telefonu, Apple ve diğer markaların da yaptığı gibi başka bir şirketin imal etmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

Kısa sürede tamamlayabilir

Google’un kendi cep telefonu Nexus One üzerinde çalıştığının bir yıldan daha az bir süre önce duyulmasından kısa bir süre sonra Ocak 2010’da piyasaya sürdüğü hatırlandığında, eğer doğruysa Facebook’un da kısa bir sürede cep telefonunu çıkarabileceği düşünülebilir.

Habere göre Facebook telefonun kontak listelerine ve diğer özelliklerine kendisini daha derinden entegre etmeye çalışıyor. Bunu da ancak işletim sistemini kontrol altında tutarak yapabilir. Facebook personelinin bile bilgisi dışına geliştirilen projeyle şirketin üst düzey iki yöneticisi Joe Hewitt ve Matthew Papakipos özel olarak ilgileniyor. İşletim sistemleri iki ismin de uzmanlık alanı. Facebook’ta işe başlamadan önce FireFox’un geliştirilmesinde rolü olan Hewitt, Facebook’un iPhone uygulamalarını yaratan kişi. Papakipos ise haziranda istifa edip Facebook’a geçene kadar Google Chrome OS işletim sisteminin proje lideriydi.

Telefonun çıkması durumunda herkesin erişebileceği bir fiyata ve kolay kullanım özelliklerine sahip olması bekleniyor. Zaten piyasaya sürülürse telefonun öncelikli amacının insanları Facebook dünyasına kolay bir şekilde tamamen entegre etmek olacak.

Haberin Devamı

(Milliyet - Cadde)