Gündem Facianın eşiğinden dönüldü: Gaziantep'te yakıt ikmali yapan uçağa sigara ile biniyordu

Facianın eşiğinden dönüldü: Gaziantep'te yakıt ikmali yapan uçağa sigara ile biniyordu

Paylaş
Facianın eşiğinden dönüldü: Gaziantep'te yakıt ikmali yapan uçağa sigara ile biniyordu

Dün saat 13.35'te Gaziantep-Ankara seferini yapacak olan AnadoluJet Havayolları uçağında sigara yüzünden panik yaşandı. Bir yolcu, yakıt almakta olan uçağa elinde sigarayla yaklaşınca kaptan pilot kokpitten çıkıp "Hanımefendi, hepimizi havaya uçuracaksınız" diye müdahale etti. Yolcunun "Ben askerim" diyen kocası da olaya karışınca skandal büyüdü

21 Eylül günü Gaziantep Havaalanı facianın eşiğinden döndü. AnadoluJet Havayolları'nın 13.35 Ankara seferi için yolcular uçağa alınmaya başlandı. Kapı ile uçak arasındaki mesafe kısa olduğu için yolcular aprondan yürüyerek uçağa gidiyordu. Bu sırada bir yolcu yasak olmasına rağmen apronda sigara yaktı ve yürümeye devam etti. O sırada uçağa yakıt veriliyordu.

AZ KALSIN HAVAYA UÇACAKTI

Yakıt alan uçağa yolcunun sigara ile yaklaştığını gören kaptan pilot kokpitten fırladı. Kadının yanına gelip "Bizi havaya mı uçuracaksın, çabuk söndür o sigarayı" diye bağırdı. Kadın sigarayı söndürdü. Kaptan pilotun dikkati büyük bir faciayı önledi.

İşte tartışmanın yaşandığı o anlar:


Uçağa konulan benzin 120 oktan. Bu da benzinin 40 derece sıcaklıkta bile alev alması anlamına geliyor. Bir başka deyişle, kaptan pilot kadını engellememiş olsa sigaradan çıkacak küçük bir kıvılcım benzini tutuşturacak ve uçağın havaya uçmasına sebep olacaktı.

'BEN ASKERİM' DEYİP TARTIŞMAYI SÜRDÜRDÜ

Ancak skandal bununla da bitmedi. Sigara içen kadının kocası pilota tavrından dolayı çıkıştı. Tartışma sırasında pilot adama "Beyefendi, eşiniz tüm yolcuların hayatını tehlikeye attı" dedi. Ancak adam "Ben askerim" diyerek tartışmayı sürdürdü. Bunun üzerine uçağa polis çağırıldı. Karı-koca uçaktan indirildi. Çift daha sonra uçuş ekibini ikna edip tekrar uçağa bindi. Uçak da seferini yaptı ve sorunsuz bir şekilde Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. (simiyago.com)