Gündem Faciaya 20 metre kala

Faciaya 20 metre kala

Paylaş
Faciaya 20 metre kala

Şırnak Uludere'deki PKK saldırısında nefes kesen saatler yaşanmış. Bir askerin karakola 20 metre kadar yaklaşan 50 PKK'lıyı termal kamerayla fark etmesi kanlı baskını önlemiş

Irak sınırına sıfır noktada bulunan Şırnak Uludere’ye bağlı Gülyazı köyü Karaçalı bölgesindeki askeri birlik geçen salı bir grup PKK’lı teröristin saldırısına uğramıştı.

Haberin Devamı

Saldırıda Uzman Çavuş Metin Tez şehit olmuştu. Saldırı sonrası başlatılan operasyonlarda Kuzey Irak’a giren Mehmetçik 5 PKK’lıyı öldürmüştü. Karaçalı üs bölgesine yapılan saldırıda askerlerin dikkatinin, büyük bir faciayı önlediği ortaya çıktı.

‘20 METRE KALA’

Üs bölgesindeki kuleden termal kameralarla bölgeyi gözetleyen askerin, yaklaşık 50 kişilik bir PKK’lı grubu görüp alarm verdiği öğrenildi. Farkedildiklerini anlayan PKK’lıların açtığı ilk ateşte Uzman Çavuş Tez şehit olurken, diğer askerler anında karşılık verdi.

Çatışmaya katılan bir korucu, “PKK’lılar karakola 20 metre kadar yaklaşmış. Görevli bir asker tarafından termal kamerayla fark edilmişler ve baskın böylece önlenmiş” dedi.