Ekonomi Faizde yeni yıl yarışı

Faizde yeni yıl yarışı

Paylaş
Faizde yeni yıl yarışı

Bankaların yılbaşına özel kredi paketlerinde faiz yarışı doruğa çıktı

FAİZ YÜZDE 1’İN ALTINDA

Bankalar Kurban Bayramı’ndan sonra yılbaşı kredileri için de faiz yarışına başladı. Yeni yıla özel kredi kampanyaları hazırlayan bankalar, müşterilerin yeni yılı yüzde 1’in altındaki kredilerle karşılamasını sağlayacak. Taksitler de faizler gibi müşterileri yormayacak. Bankaların yeni yıl kredi paketlerinde 60 aya varan vade seçeneği ile 25 bin lira limitli seçenekler bulunuyor.

HER KESEYE GÖRE SEÇENEK

2010’a girerken yapılacak alışveriş ya da tatillere destek olmak amacıyla düzenlenen kampanyalarda 2 ya da 3 ay taksit erteleme seçenekleri de yer alıyor. Yapı Kredi, bu döneme özel 3 farklı kredi imkanı sunarken, Vakıfbank’ta 5 bin liranın altındaki krediler için yüzde 0 faiz uygulanıyor. ING Bank herkes ihtiyaçlarına en uygun krediyi seçebilsin diye ‘Kredi Butik’i tavsiye ediyor.

İŞTE BANKALARIN SUNDUĞU SEÇENEKLER

Garanti Bankası’nın faizi yüzde 0.45

Garanti Bankası, yeni yıl ihtiyaçları için düşük taksitli ve uygun faizli ‘yeni yıl kredisi’ kampanyasını başlattı. Bu kapsamda 36 ay vade, yüzde 0.99 faiz ve 170 lira taksitli 5 bin lira ya da 60 ay vade, yüzde 1.25 faiz ve 250 lira taksitli 10 bin lira kredi alınabiliyor. 5 bin liradan daha az paraya ihtiyaç duyan tüketiciler yüzde 0.45 faizli ihtiyaç kredisi alabiliyor.

Yapı Kredi Bankası üç seçenek sunuyor

Yapı Kredi Bankası yeni yıl için, Düşük Faizli Çiçek Gibi Kredi, Faizsiz ve Masrafsız Kredi olmak üzere üç farklı kredi paketi hazırladı. Düşük Faizli Çiçek Gibi Kredi’nin faizleri aylık yüzde 0.52’den başlıyor. Kredi, 20 bin liraya kadar ve 36 ay vade seçenekleri ile kullandırılıyor. Vade sonuna kadar faiz ödemeden, sadece peşin komisyon ile alınabilen Faizsiz Kredi ise maksimum 5 bin lira için ve 12 aylık vade ile sınırlı. Hiçbir masraf veya komisyon ödemeden, sadece faiz ödeyerek kullanılabilecek. Masrafsız Kredi’de ise tutar ve vade sınırı 10 bin lira ve 24 ay.

İş Bankası’ndan 10 bin liraya 36 vade

İş Bankası’nın, ‘Yeni Yıl Kredisi’ ile 10 bin liraya kadar 36 ay vade imkanı sağlıyor. 31 Aralık’a kadar geçerli olan kampanya ile 5 bin lira ve 12 ay vadeye kadar aylık yüzde 0.50, 12-36 ay vadeye aylık yüzde 0.99 faiz oranı uygulanıyor. İş Bankası tüm kredi seçeneklerine 250 lira masraf uyguluyor.

Fortis 2 ay taksit atlatıyor

Fortis Bank Türkiye’nin, yılbaşı kredilerinde faizler yüzde 0.49’dan başlıyor. Fortis’te vade en yüksek 36 ay ve kredi limiti 10 bin lira. Kredilerde iki ay atlatma olanağı sağlayan TaksitSTOP özelliği de bulunuyor.

Halkbank’tan her kesime kredi

Halkbank küçük ve acil ihtiyaçlara hızlı çözüm sağlamak için ‘KREDİmini’ paketi hazırladı. Kredi, 5000 liraya kadar aylık yüzde 0.79 faiz ve 12 ay vadeyle kullandırılıyor. Ayrıca kamu personeline aylık yüzde 1.30 faiz ve 48 aya varan vadelerle kredi kullandıran banka, maaşını kendisinden alan emeklilere yüzde 1.32’lik faiz ve 48 ay vadeyle Gülen Emekli Kredisi’ni sağlıyor. 36 ay vade ve aylık yüzde 1.35 faizle doğalgaz kredisi kullandıran Halkbank’ta, öğrencilerin kreşten doktora dönemine kadar tüm yurtiçi ve yurtdışı eğitim harcamaları için yüzde 1.40 faiz ve 24 ay vadeyle Mavi Kalem Kredisi seçeneği de bulunuyor.

ING Bank’tan devran döner kredisi

ING Bank, yeni yıl öncesinde herkes ihtiyaçlarına en uygun krediyi seçebilsin diye ‘Kredi Butik’ paketlerinde faizleri yüzde 0.49’dan başlatıyor. Kredi Butik kampanyasını ‘Devran Döner Güç Size de Geçer’ sloganıyla renklendiren ING, 1000 ve 4500 lira arası Small, 9500 liraya kadar Medium, 14 bin 500 liraya kadar Large, 25 bin liraya kadar X-Large kredi paketlerinde avantajlı faiz oranları, düşük masraf ve ING Bonus Kart ile 2000 liraya kadar avans bonus seçenekleri sunuyor.

2

Haberin Devamı