Gündem Fakirim ama mutluyum

Fakirim ama mutluyum

Paylaş
Fakirim ama mutluyum

'Türk Aile Yapısı Araştırması'nın sonuçlarına göre en zenginler İstanbul'da oturuyor ama hepsi mutsuz

Başbakanlığa bağlı Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü’nün 24 bin 647 kişiyle görüşerek yaptığı ‘Türk Aile Yapısı Araştırması’nın sonuçlarına göre en zenginler İstanbul’da oturuyor ama hepsi mutsuz. En mutlu aileler ise gelir seviyesi çok yüksek olmayan Doğu Anadolu’da yaşıyor. İşte araştırmanın sonuçları:

Haberin Devamı

- En zengin İstanbul. Hane geliri aylık 2 bin 500 TL ve üzerinde olan ailelerin yüzde 9’u İstanbul’da. Güneydoğu Anadolu bölgesinde, ailelerin yüzde 40’ının aylık geliri 400 TL ve altında.  Güneydoğu Anadolu’da yaşayan ailelerin çocuk sayısı 4.8. En az çocuk oranı Batı Marmara, Ege ve İstanbul bölgelerinde.

- Akraba, komşu ve arkadaşları ziyaret etme oranı en yüksek bölge Akdeniz, en düşük bölge İstanbul.

- Alışveriş ve dışarıda yemek gibi kentsel alışkanlar en fazla İstanbul, Batı Anadolu ve Batı Marmara’da, en az Güneydoğu Anadolu’da.

- Gençler ile ebeveynleri arasında sorun yaşama konusunda en yüksek ortalama Batı Anadolu bölgesine, en düşük ortalama ise Batı Marmara, Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde.

Haberin Devamı

- Eşiyle sorun yaşadığını ifade edenlerin oranı en çok İstanbul’da.

- En mutlu aileler Doğu Anadolu’da, en mutsuz aileler Akdeniz bölgesi ve İstanbul’da.

- “Yaşlanınca çocuklarımın yanında kalırım” diyenlerin oranı Güneydoğu Anadolu’da yüzde 90.5, Batı Marmara’da yüzde 60.6.

- Batı Marmara’da yaşayanların yüzde 15.9’u yaşlandığında huzurevine gideceğini söylüyor. Güneydoğu Anadolu’da yaşayanların ise sadece yüzde 2.2’si huzurevine gidebileceğini söylüyor.

- Sigara kullanma oranında Türkiye ortalaması yüzde 30. Marmara ve Ege bu ortalamanın üzerinde. Sigara kullanım oranının en düşük olduğu bölge ise yüzde 25.2 ile Doğu Karadeniz.

- Alkol kullanımında ise Türkiye ortalaması yüzde 13.3. Bu oran Batı Marmara’da yüzde 22.5, Ege’de yüzde 19.2, İstanbul’da ise yüzde 18. Alkol kullanımının en düşük olduğu bölge yüzde 3.2 ile Güneydoğu.