Gündem 'Fakirin dişi artık ağrımıyor'

'Fakirin dişi artık ağrımıyor'

Paylaş
'Fakirin dişi artık ağrımıyor'

Antalya'da 2011 yılında verilmeye başlanan Evde Sağlık Hizmetleri (ESH) kapsamında bugüne kadar 551 hastaya diş tedavisi uygulandı

Piyasada 500 TL ile 3 bin TL arasında değişen diş dolgu ve diş protezler, Mobil Ünit ile ihtiyaç sahiplerine ücretsiz yapılıyor. Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt.Cennet Tijen Arıbaş ile 2 hastanın tedavisine tanıklık etti. "Fakirin artık dişi ağrımıyor" diyen Prof. Dr. Necat Yılmaz, evde bakım gerektiren hastaların ayağına hizmeti gördüklerini söyledi.

MOBİL ÜNİTE İLE DİŞLE İLGİLİ HER İŞLEM YAPILIYOR

Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı ESH ile Antalya genelinde 4 yıl içerisinde 26 bin 825 hastaya ziyaret gerçekleştirildiğini söyleyen Prof. Dr. Yılmaz, şöyle konuştu:
"Bu kapsamda 551 hastanın diş tedavisini gerçekleştirdik. Antalya, Alanya, Manavgat ilçelerinde de diş sağlığı merkezlerimiz aktif olarak çalışmaktadır. Merkezlerimizde Mobil Ünit cihazı ile diş çekimi, dolgu, diş taşı temizliği, diş kesimi, protez gibi işlemleri yapıyoruz."

Evinde diş protezi yapılan felçli 59 yaşındaki Rahmi Kahriman, yaşadığı mutluluğu anlatmakta güçlük çektiğini söyledi. Alzheimer hastası Ömer Akça da kendisine kron köprü sökümü, diş çekimi ve dolgu yapıldığını belirterek, hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)