Gündem Fakirlik yıktı

Fakirlik yıktı

Paylaş
Fakirlik yıktı

Oğlunu ve kızını dershaneye gönderen anne, taksitler için 1800 TL'lik senetlere imza attı. Ancak şoför babanın işleri bozulunca senetleri ödeyemediler. Anne borçlar yüzünden hapise girince, 18 yaşındaki oğlu da kendini astı

İKİ TAKSİT ÖDEDİLER

Fethiye’de oturan şoför Mustafa Sipahi (52) ile ev hanımı eşi Emine Sipahi (48), 2008’de o zaman lise öğrencisi olan çocukları Semih (18) ile Özlem’i (16) üniversiteye hazırlık amacıyla dershaneye gönderdi.

Dershanenin 1800 TL tutan ücreti için anne Emine Sipahi senet imzaladı. Bu parayı ayda 200 TL olarak 9 ayda ödeyeceklerdi. Aile ilk iki ay taksitleri yatırdı.

FAİZİYLE 5 BİN TL’YE YÜKSELDİ

Baba Mustafa Sipahi’nin işleri bozulunca 5 çocuklu aile taksitleri ödeyemez hale geldi. Dershane yönetimi senetlerde imzası olan anne Emine Sipahi’yi icraya verdi.

Bu süre içinde borç faiziyle birlikte 5 bin TL’yi buldu. Geçen Ağustos’ta eve haciz geldi. Emine Sipahi, eşyaları kaptırmamak için “Borcumu 45 günde ödeyeceğim” diyerek bir taahhütname imzaladı.

KENDİSİNİ SUÇLADI

45 günün sonunda borç ödenmedi. Emine Sipahi, taahhüdünü yerine getirmediği için 3 ay hapis cezası aldı ve Muğla Cezaevi’ne konuldu. Annesinin kendisi yüzünden cezaevine girdiğini düşünen Semih Sipahi bunalıma girdi.

Semih, önceki gece “Herkes hakkını helal etsin. Bu duruma daha fazla dayanamayacağım” diye bir not yazdı ve kendini balkondaki gölgeliğe iple astı.

‘EVİ SATIP BORCU KAPATACAKTIM’

Baba Mustafa Sipahi, “Öyle bir faiz bindirdiler ki borç ödeyemeyeceğimiz duruma geldi. Yine de ben evi satıp bu borcu ödeyecektim. Ama dershane yönetimi beklemedi.

Bize birazcık süre verselerdi bu borcu öderdim. Ne eşim cezaevine girerdi ne de oğlum intihar ederdi” dedi. Oğlunun intihar ettiği cezaevindeki anne Emine Sipahi’ye bildirilmedi.

Sezer ŞAHİNDAŞ/DHA

2