Gündem Falcıya inanıp, tünel kazdılar

Falcıya inanıp, tünel kazdılar

Paylaş
Falcıya inanıp, tünel kazdılar

Bursa'da görüştüğü falcının, 'iş yerinin altında define olduğunu' söylediği muhabebeci 62 yaşındaki Kurtuluş Savut ve 2 arkadaşı, 21 metrelik tünel kazdılar

Osmangazi İlçesi Kayhan Mahallesi Simavlı Sokak’ta muhasebecilik yapan Kurtuluş Savut, ailevi sıkıntıları nedeniyle tavsiye üzerine İzmir’de bulunan bir falcıyla telefonda görüştü.

Kurtuluş Savut’u dinleyen falcı, Savut’un kuzeni, minare alemi ustası 61 yaşındaki Ayhan Savut’un iş yerinin bulunduğu binanın hemen yanındaki Bedrettin Camii’nin altında altın ve gümüş dolu bir hazine olduğunu söyledi.

FALCININ İSMİ ALEX

Falcının Alex ismindeki bir papaza da danıştığını ve söylediklerinin doğru olduğunu söylemesi üzerine, Ayhan S. amcasının oğlu Kurtuluş Savut ve yanlarına aldıkları arkadaşları 58 yaşındaki Mustafa Dağınık ile birlikte işyerinin bulunduğu üç katlı ahşap binada çalışmalara başladı.

21 METRELİK TÜNEL KAZDILAR


45 gün önce kazıya başlayan 3 arkadaş, caminin altına ulaşabilmek için 2 metre genişliğinde ve 21 metre derinliğindeki bir tünel kazdı.

Falcının ’16 metre kazdıktan sonra defineye ulaşacaksınız’ demesine rağmen 21 metrelik derinlik kazan 3 arkadaş, geceleri çıkardıkları hafriyatı da önce çuvallarla evde biriktirip ardından da kamyonlarla attı. Üç arkadaşı yönlendiren falcının bir kez Bursa’ya geldiği ardından da kazı çalışmalarını cep telefonu mesajlarıyla yönlendirdiği öne sürüldü.

KUYUYA POLİS BASKINI


Gelen ihbarı değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekipleri kazı yapıldığı iddia edilen adrese sabaha karşı baskın yaptı.

Polis, işyerinin altında gördüğü manzara karşısında adeta şok oldu. Şehrin en işlek yerlerinden olan Kayhan Mahallesi’nde 21 metre tüneli gören polis, define aradıkları iddia edilen kuzenler Kurtuluş ve Ayhan Savut ile arkadaşları Mustağa Dağınık’ı gözaltına aldı.

Yapılan aramada Ayhan Savut’un işyerinde kazma, kürek, çekme motoru ve define aramada kullanılan eşyalar ele geçirildi. Emniyete götürülen şophelilerin sorgusuna başlandı.

Selahattin BUDAKOĞLU/DHA