Gündem Fanatik imam bu kez müezzin oldu

Fanatik imam bu kez müezzin oldu

Paylaş
Fanatik imam bu kez müezzin oldu

Trabzon'da, Cuma vaazında taraftarları Trabzonspor maçına gitmeye çağırdığı için müftünün gazabına uğrayan ve görevden ayrılmak zorunda kalan fahri imam Ömer Oskay geri dönüyor

Uzunsokak Caddesi’nde bir iş hanının alt katında yer alan Sarılar Cami’ne bugün öğleden önce gelen Oskay, daha önce imamlık yaptığı camide bugün müezzinlik görevini üstlendi. Oskay sorular üzerine, “Büyütecek bir şey yok. Geri geldim” demekle yetindi, fotoğraf çekilmesine de izin vermedi. 17 Aralık cuma günü yaşandı.

Haberin Devamı

Camide fahri imam olarak görev yapan ve ücreti cemaat tarafından ödenen Ömer Oskay, cuma hutbesinde Trabzonspor’dan bahsetti ve cemaati Trabzonspor- Karabükspor maçına çağırdı. Ömer Oskay’ın bu açıklamalarının gazetelerde yer alması sonrasında konuyla ilgili inceleme başlatan Trabzon Müftülüğü, daha önce imam kadrosu bulunmayan Sarılar Cami’ne imam atadı. Oskay ise kadro tahsisinin ardından görevden ayrılmak zorunda kaldı.

Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, Ömer Oskay'ın müezzinlik yapmasıyla ilgili olarak, “Camiye resmi imam atandı. Bu arkadaşın müezzinliğinin resmi bir yönü yok. Fahri olarak yapabilir” dedi.

Fatih TURAN/TRABZON, (DHA)