Dünya Fanatik rahip çılgın eylemden vazgeçti

Fanatik rahip çılgın eylemden vazgeçti

Paylaş
Fanatik rahip çılgın eylemden vazgeçti

ABD'nin Florida eyaletinde 11 Eylül'de Kuran'ı Kerim'in kopyasını yakacağını açıklayan rahip Terry Jones, planından vazgeçtiğini söyledi

ABD’de 11 Eylül 2001’de düzenlenen terör saldırılarında ölenleri anma törenleri çerçevesinde Kuran-ı Kerim’in kopyasını yakacağını açıklayarak tüm gözleri üzerine çeviren Jones, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dünya Ticaret Merkezi İkiz Gökdelenleri’nin bulunduğu, “Sıfır Noktası” olarak adlandırılan bölge yakınında inşa edilmesi planlanan caminin başka bir yerde yapılması sözünü aldıktan sonra planından vazgeçtiğini belirtti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Avrupa Birliği yetkililerinden sonra ABD Başkanı Barack Obama de Rahip Terry Jones’un planlarına tepki göstermişti.

Obama “El Kaide bu sayede, Amerikan ve Avrupa kentlerinde kendilerini havaya uçurmaya arzulu daha çok kişiyi saflarına dahil edebilecek” demişti.

ABC kanalında yayınlanan “Good Morning America” programına katılan Obama, Rahip Jones’a “iyilik meleklerini dinlemesi” ve “bu yıkıcı planını gözden geçirmesi” çağrısı yapmıştı.

Amerikan muhafazakârlarının lideri Sarah Palin de, Kuran yakmanın yasal ancak gereksiz bir provakasyon olduğunu söyleyerek “Amerikan değerlerine uygun değil” demişti. ABD Dışişleri Bakanlığı da, büyükelçiliklerini, uyarmıştı.

Haberin Devamı