Nedim Şener Fanatikler!
HABERİ PAYLAŞ

Fanatikler!

Haberin Devamı

Geçen hafta perşembe gecesi AKP’li milletvekillerinin kız çocuklarına tecavüz edenlerin evlilik şartıyla affedilmesini sağlayan yasa önerisi metni korkunçtu.

Bunun kadar korkunç olanı ise öneriyi savunanların tepkileriydi. Halen yürürlükte olan Türk Ceza Yasası’nın hazırlayıcılarından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Sözüer’in itirazına bile hakaret ile karşılık veren fanatik bir çoğunluk kendini gösterdi. Hukuk dersi verenler ise cabasıydı.

Gece yarısı yasası

Sadece AKP’liler istedi diye yasayı birkaç örnek üzerinden savunan fanatikler önüne gelene günboyu küfür etti. “Vatan haini, darbeci, Ermeni P.çi, alçak, yalancı….” aslında fanatiklerin kullandığı ve aslında kendilerini tarif eden kelimelerden birkaçı.

Prof. Sözüer’in “10 kişinin tecavüz ettiği bir kızın faillerden birisi ile evliliği kabul etmesi halinde diğerleri de serbest kalır” görüşü doğruydu.

Yine Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “30, 40, 60 yaşındaki kişilerle 14 yaşındaki bir kızın gönül bağı olmaz” diyerek kızın rızası var diye serbest bırakılacakları konusuna dikkat çekiyor.

Sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın yönetici olduğu Kadın ve Demokrasi Derneği de düzenlemenin eksik yanlarına itiraz etti.

İktidar geri adım attı

Tasarı, 16 Kasım 2016 tarihine kadar işlenmiş suçlarda mağdur ile failin evlenmesi karşılığında hapisteki tecavüz sanığının serbest kalmasını sağlayacaktı.

Bu da halen evlenmemiş tecavüzcülerin, mağdur kız çocuğu ya da ailesini baskı altına alarak evlenmesi yoluyla hapisten çıkmasını sağlayacaktı.

Hükümet bunu da dikkate alarak “16 Kasım 2016 tarihine kadar evlenmiş olma” şartını getirerek bir çözüm üretti. Şimdi sıra muhalefetin görüşlerinin de alınması ve metne son şeklinin verilmesinde. Madem “niyet iyi” iktidar bu konuda uzlaşma sağlanmadan yasayı çıkarmamalı.

Ama bu yasa ve tepkiler Türkiye’de toplumun patlamaya hazır bir bomba haline geldiğini göstermesi bakımından önemli.

Yasadan yararlanacak aile sayısı 3 bin olarak açıklanmasına rağmen böyle bir yasayı savunanların sayısı 10 kat, 100 kat daha fazla.

İktidarın bile eksikliğini gördüğü ve herkesin mağdur kız çocuklarının yanında olması gereken bir yasayı gözü dönmüş biçimde savunan fanatiklerin varlığı bence üzerinde düşünülmesi gereken bir konu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder