Dr. Haydar Dümen Fantezi korkutmasın
HABERİ PAYLAŞ

Fantezi korkutmasın

Haberin Devamı

Evliliklerde ya da uzun süreli ilişkilerde fantezileri kullanmak gerekiyor. Çünkü monotonlaşan hayatı renklendiriyor, mutlu ediyor. Orgazm sorunu yaşayan kadınların da kendilerini kasmak, sıkmak yerine, rahat bırakmaları ve fantezilerini devreye sokmaları lazım ki tatmin olabilsin. Kendinizi sorgulamayın, bırakın eşiniz yolu göstersin.

Fanteziler doğru zamanda, çiftlerin ikisinin de isteğiyle kullanılırsa cinsel yaşamda hareketlenme, renklenme görülebilir. Ancak fantezileri sürekli kullanmak ya da bu konuda tehlikeli yollara sapmak sorunlar yaratabilir. Eşlerden birini korkutabilir. Dikkatli olun ki mutluluk isterken mutsuzluk kapınızı çalmasın, boş yere üzülmeyin.

Beni yatağa kelepçeledi, çok korktum

17 yaşındayım. Bir yıldır sevgilim var. 2 gün önce ilişkiye girmek istedik. Bana değişik fanteziler yapmak istediğini söyledi. Evde kelepçe olduğunu, beni bağlamak istediğini anlattı. Korktum. Beni bağlayınca ilişkiden soğudum. “Yapamam” dedim. Bana ilişkiye girmek istediğini söyledi. Gönülsüz de olsa girdik. Neden böyle oldu? RUMUZ: ÜNAL 44

CEVAP: Bağlatma yavrum, bağlatma. Ne olur ne olmaz ananı, babanı ağlatma. Sonunu bilmediğin yataklara yatma. Kendini tehlikeli maceralara atma. Gençliğini de zevk uğruna tehlikelere atma. Tabii ki korktun. Organ korkulu ortamları sevmez. Bu durumda açlıktan ölüyor da olsa, önüne konan bal böreği yemez. Senin kız bu yaşta olmuş bir tilki. Düz yolu bırakmış, tavuk kümeslerine sapmış. İki amacı var. Birincisi, idareyi ele alacak. Ağzında bir tavuk, kümesin derinliklerine dalacak. İkincisi senden korkuyor. Aklınca ne olur ne olmaz diye kendini koruyor. Kolay değil, hem azacaksın hem de o güne kadar koruduklarını bozacaksın. Kızda azgınlık ağır basmış, ne yapıp edip seni de yatağa bağlamış.

Filmdeki kızı kız arkadaşımın yerine koydum

25 yaşındayım. 20 yaşındaki bir kızın filmini izledim. Oradaki kızın yerine kendi sevgilimi koydum. Ondan beri kız arkadaşımdan soğudum. Her şeyden nefret ettim. Sevdiğim insana bunu yapmak beni düşündürüyor. İşin içinden bir türlü çıkamıyorum. RUMUZ: LOGIIN

CEVAP: Değerli okurum, önünde bir engebeli bir yol var. Kuş değilsin ki uçup öbür tarafa geçebilesin. İnsanız el ele yürüyeceksiniz. Birbirinize yol gösterip engelleri aşacak, düz yola ulaşacaksınız. Bu konular aceleye gelmez. 24 saatte alevlenen aşklar 34 saatte söner. Kazanılan armağan ne kadar zor olursa, anıları da, kalıcılığı da o kadar uzun olur. Cinselliği öğrenirken biraz da yaşamın felsefesini öğrenin. Ona göre davranın.

Devamı 2.sayfada...

Eşimle birbirimizi seviyoruz ama doğru zamanı tutturamıyoruz

5 yıldır evliyiz. İlk yıllarda her şey çok güzeldi. Haftada 3-4 kez birlikte oluyorduk. Ama bir yıldır bazı sorunlarımız var. Birbirimizi seviyoruz ama birlikte hareket edemiyoruz. Birimiz istediğinde diğeri istemiyor. Doğru zamanı tutturamıyoruz. Bunun sebebi nedir? Bu durum ne kadar devam eder?

CEVAP: Değerli okurum, işte evliliğin zor yanıdır bu. O sevgili olunduğu günlerde bir heyecan, geçmiş birkaç günün hayali vardır. Örneğin acıkmış bir mideyle lokantaya gitmek gibi bütün koşullar olumlu yönde harekete geçtiğinden sonuç havai fişeklerin patlaması gibi rengarenktir. Ama evlilik başka bir şey. Günü, saati uymayabilir. Reddedişler karşı tarafın ruhunu incitebilir. Bedenle ruh arasındaki çatışmalar, evliliğin cinsel yaşamını bir ölçüde öldürebilir. Haklısın. Heyecan ortamını iki taraf da yaratmalı. İlişkiyi de haftada 1-2’ye çıkarmamalı ki iştaha yol açılsın.

Mini etek görünce çıldıracak gibi oluyorum

Ben kargo işinde çalışan, sarışın, renkli gözlü, yakışıklı bir erkeğim. Hiç kız arkadaşım olmadı. Olanlar da kısa sürdü. Sürekli parayla işimi hallediyorum. Bu yüzden mini etekli birini görünce onu cinsel obje gibi algılıyorum. Yaz aylarında sokağa çıkmaya korkuyorum. Çıldırmak üzereyim. RUMUZ: CAVİTCİM

CEVAP: Değerli okurum, ne yapalım yani? Sokaktan minileri kaldırsak, beğendiğin birilerine tahrik olacaksın. Burada sorun obje değil, kişiliğin. Sen kendini disipline edeceksin ki hangi dükkandan neyi alacağını bileceksin. Yoksa postaneye girip “Bana 1 kilo baklava verir misiniz?” dersin. İşte o zaman hem gülerler hem de aklından şüphe ederler. Aykırı bir durum söz konusu değil. Kız arkadaşların olsun. Ne var ki bunda? Gidin bir kafeye çay için.

Ya çocuğum olmazsa?

4 yılllık ilişkimde hep erkek arkadaşım korundu. Şimdi evleniyorum. Çocuğum olmazsa diye korkuyorum. Çevreden yıllarca korunan, çocuk yapmayan kadınların yumurtalıklarının tembelleştiğini, çocuk sahibi olmadıklarını duydum. Bende akıntı ve koku da var. Acaba bu da etkili mi? RUMUZ: ÇARESİZ LAZ KIZI

CEVAP: Çocuğun olacak sevgili okurum. Ama akıntı ve koku mantardan ya da iltihaptan. O daha yukarılara sıçramadan hemen onun tedavisine başvurmalısın. Bu çocuktan önce sağlığın için gerekli. Hele bir evlenin bakalım.

Devamı 3. sayfada...

Erkeklerle konuşurken orgazm oluyorum

22 yaşında, bakire bir kızım. Hiç erkek arkadaşım olmadı. Erkeklerle konuşurken hemen orgazm oluyorum. Yüzüm kızarıyor, titriyorum. Çok utanıyorum. RUMUZ: HENDICAP

CEVAP: Sevgili kızım, nasıl bir şey şu orgazm hele bir anlat. “Bacakların titriyor, kasların geriliyor” öyle mi? Yoksa ben sayayım sen dinle. Rengin kızarıyor, dişlerin dudaklarını kazıyor. Ağzın kuruyor, gözlerin kayıyor, beynin ayılıp bayılıyor. Dudaklarından garip sesler çıkıyor. Gözlerin sulanıyor, boğazın kısık kısık hırlıyor. Bir daha soruyorum, böyle mi? Sonra birden paraşütle yeryüzüne iner gibi oluyorsun, derin derin soluyorsun. Kalbin çarpıyor, beden kendine sahip olamıyor. Kanın kaynıyor, için oynuyor. Eğer böyleyse sevgili kızım, senin yüreğin cinselliğinle savaşıyor. Belki orgazm oluyorsun ama boşa kürek sallıyorsun. Yolun açık olsun. Bu gibi durumlarda yanında biri olsun ve seni korusun.

Ben kız mıyım, değil miyim?

20 yaşında, nişanlı bir kızım. Nişanlımın penisinin 1-2 santim içime girdiğini hissettim, çok acı çektim. Benden kan gelmedi. Akşam adet gördüm. Acaba o gün kızlık zarım bozulmuş mudur? Bir aydır ilişkiye giriyoruz ama kan gelmiyor. Kız mıyım, değil miyim? Nişanlımın ailesi bez istiyor. Nişanlım sorun etme diyor ama ben sorun ediyorum. Ne yapayım? RUMUZ: S.A.

CEVAP: Değerli okurum, ben de huzursuzum. Çünkü uzaktan kesin karar veremiyorum. Ama sen şanslısın. Öyle bir nişanlıya sahipsin ki başın derde girmeyecek. Bu nedenle hiçbir şey olmamış gibi gerdek gecesini bekleyin. Ola ki kanayacağı tutar. Ya da kanamaz. Elaleme de çarşaf gösterme töresi artık bitsin.

Varsa yoksa sayı

Burada yer alan yazılar, Dr. Haydar Dümen'in Posta gazetesinde geçmişte yazdığı yazıların derlemesinden oluşmaktadır. Dr. Haydar Dümen'in günlük yazılarını Posta gazetesinden takip edebilirsiniz...

3

Sıradaki haber yükleniyor...
holder