Sağlık Fantezi kuranlar sapık mı?

Fantezi kuranlar sapık mı?

Paylaş
Fantezi kuranlar sapık mı?

Uzmanlar, cinsel fantezilerin yarararları olduğu kadar, aşırıya kaçıldığında sapkınlık belirtisi de olabileceğini belirtiyor

Fantezi kelimesi, çiftler arasında bile kullanılması zor olan kelimelerdendir. Çoğu çift fantezileri hakkında konuşmak yerine mutsuz bir cinsel hayat yaşamaya mahkum olmayı tercih eder. Oysa uzmanların büyük çoğunluğu, fantezilerin, ilişkinin heyecanını arttıran en önemli etken olduğu konusunda hemfikir.

Fantezi, sözlüklerde genelde şöyle tarif edilir: Herhangi bir isteğin ya da psikolojik ihtiyacın karşılanabilmesi için kurulan düşler veya bir dizi zihinsel görüntünün hayal edilmesi. Öte yandan, cinsel fantezi, insanda, seksüel anlamda coşkuyu ve heyecanı arttıran, uygulandığı zaman da fiziksel hazzı yükselten hayaller bütününe deniyor.

'TEDAVİ' OLARAK DA GÖRÜLEBİLİR

Üroloji Uzmanı Prof. Dr. İhsan Karaman, “Fantezi korkacak bir şey değil. Cinsellikle ilgili, eşinizle yaşayacağınız cinselliği daha çekici ve renkli hale getirmek için fantezi kurmak da, abartı ve sapma düzeyine varmadıkça sağlıklı ve yararlı olarak tanımlanabilir. Özellikle kadın ve erkekte, cinsel istek ve performansı bozan bazı aksamalar, problemler varsa, cinsel hayatı canlandırmak ve ailenin mutluluğunu arttırmak için, cinsel fantezi kurmak ve uygulamak bir tedavi biçimi olarak da kabul edilebilir.”diyor.

SAPKINLIK BELİRTİSİ



Prof. Dr. İhsan Karaman, “Normal şartlarda iki kişi arasındaki cinselliğin hazzını arttırmak ve renklendirmek için yararlı olan cinsel fanteziler, bazen cinsel bir sapkınlığa işaret olabilir. Fanteziler, cinsel uyarılmayı sağlamak, haz duymak ve orgazm olabilmek için mutlaka zorunlu hale gelmişse, cinsel sapkınlık söz konusu olabilir.

Örneğin birçok erkek, kadın bedeninin belli bölgelerinden cinsel olarak uyarılır. Ancak kişi bir kadının ayaklarından başka hiçbir yerinden tahrik olmuyorsa, o zaman da “ayak fetişizmi” denen olay söz konusu olur. İşte bu bir sapkınlık belirtisidir.”diyor.

Ne zaman tehlikeli?

Cinsel sapkınlıkları birer hastalık olarak kabul etmek ve çoğunun tedavisinin mümkün olduğunu unutmamak gerekiyor. Cinsel fanteziler her zaman masun ve zararsız olmayabilir. Bazı fanteziler, sado-mazoşist eğilimler taşıyabilir. Bu durumda seks, tamamıyla duygusal ve romantik bir eylemden çıkıp içinde bazı şiddet eğilimlerini de barındırmaya başlar. Sado-mazoşist fanteziler, seksteki şiddet eğiliminin daha fazla ve somutlaşmış halidir. Acı çekme ve acı verme fantezisi, seks esnasında adeta bir cinsel organa dönüşen derinin, sert bir şekilde okşanması isteğinin uzantısıdır.

ANAL SEKS ARAŞTIRMASI



İşte cinsel fanteziler bu gibi sado-mazoşist eğilimlere dönüştüğünde sağlıksız ve sapkın davranışlar olarak kabul edilir. Karaman’a göre; “Porno sektöründe sürekli öne çıkarılan ve doğalmış gibi sunulan anal seks de sağlıksız cinsel fantezilerin bir örneğidir. Taşıdığı enfeksiyon ve cinsel yolla bulaşan hastalık riskleri bir yana, ABD’de yapılan bir araştırmada anal seksten zevk alan kadın oranı yüz binde iki olarak tespit edilmiştir.”

Fanteziler monotonlaşan ilişkileri canlandırır mı?

Yaş ilerledikçe ya da uzun birlikteliklerde, cinsel istekte azalma, erkeklerde ereksiyon ve boşalma problemleri, kadınlarda lubrikasyon kuruma problemleri meydana gelebilir. Bu gibi etkenler, cinselliği zorunlu bir görevmiş gibi tek düze ve rutin hale getirebilir. Bu rutin ve haz vermeyen cinsel yaşam, çiftlerin birbirleriyle yakınlaşmaları, arzularını muhafaza edebilmeleri, vücutlarıyla barışık olmaları, fantezilerini geliştirebilmeleri, cinsel eylem tarzlarını gözden geçirmeleri ve yenilemeleri gibi hususlarla önlenebilir.

NEREDE SEKS YAPILMALI?



Genel olarak, “Nerede seks yapılmalı?” sorusuna cevabımız “yatak odasında, yatakta” şeklinde olur. Fakat zamanla yatakta sevişmek alışkanlık haline gelir ve alışkanlıklar da bilindik, monoton tatlar verir. Yeniliklerse her zaman heyecanı, zevki doruklara çıkarır. Bunun için de seks mekanının yerini değiştirmek şeklinde bir cinsel fantezi çok yararlı olabilir.

Oturma odasındaki bir koltuk, yere serilen bir battaniye, mutfak veya banyo, eskimiş bir ilişkide monotonluğu giderip yeni bir heyecan katabilecek alternatif mekânlardır.

Değişik ses ve ışık ortamları, yeni ve erotik iç çamaşırları, değişik koku ve makyaj öğeleri gibi birçok küçük detayda monoton ilişkileri renklendirmek için kullanılabilir.

Milliyet

4

Haberin Devamı