Gündem Fantomlar çarpıştı: 4 şehit

Fantomlar çarpıştı: 4 şehit

Paylaş
Fantomlar çarpıştı: 4 şehit

Malatya 7. Ana Jet Üssü'nden gece uçuş eğitimi için dün akşam havalanan 2 RF-4E tipi (Fantom) keşif uçağı Akçadağ İlçesi İkinciler Köyü yakınlarında iniş için havaalanına yaklaşırken çarpışarak düştü. Kazada 4 subay şehit oldu

Malatya’da konuşlu 7’nci Ana Jet Üssü’nden 2 RF-4E tipi (Fantom) keşif uçağı, planlı gece uçuş eğitimi için dün akşam saat 18.07’de havalandı. Saat 19.05’te irtibat kesilen uçaklar radardan kayboldu. Bu sırada Akçadağ İlçesi'nde yaşayanlar, patlama sesi duyduklarını ve uçak düştüğü ihbarında bulundu. Kısa süre sonra uçakların Akçadağ İlçesi İkinciler Köyü yakınlarına düştüğü belirlendi. Kaza üzerine bölgeye Malatya, Diyarbakır ve Elazığ’dan AFAD ekipleri, itfaiye ve ambulanslar sevk edildi.

İNİŞ İÇİN DÖNÜŞE GEÇMİŞLERDİ

Jandarma ve AFAD ekiplerinin yaptığı aramalarda uçakların enkazı İkinciler Köyü yakınlarındaki bir tepede bulundu. Çevrede arama kurtarma çalışması başlatıldı. Ancak Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Üsteğmen Salih Atalay ile rütbeleri öğrenilemeyen Zeynel Özbahçeçi ve Onur Özkaya’nın cansız bedenlerine ulaşıldı. Gece uçuş eğitimini tamamlayan uçakların iniş için dönüşe geçtikleri bildirildi. Uçakların kol uçuşu yaparken birbirlerine çok yaklaşarak kanat çarpması sonrası düştükleri tahmin ediliyor.

Haberin Devamı



ŞEHİTLERE 7 SAATTE ULAŞILDI

Şehit olan pilotların naaşlarına 7 saatlik aramanın ardından ulaşıldı. Sarp bölgede 3 kilometrelik mesafede askerler tarafından taşınan şehitlerin cenazeleri ambulanslara alınarak Akçadağ Devlet Hastanesi’ne getirildi.

Şehit pilotlar için bugün Malatya’da tören yapılması bekleniyor.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer27553","27553","201502","27553-264018.jpg","1", "0","Malatya'da 2 savaş uçağı çarpıştı! 4 şehit");



ŞEHİT OLDULAR


Genelkurmay Başkanlığı düşen uçaklarla ilgili internet sitesinden yapılan açıklamada, “Saat 20.45’te iki uçağımızın da enkazına ulaşılmış ve maalesef dört kahraman pilotumuz şehit olmuşlardır. Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman pilot arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli aile fertlerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz” denildi.


DIŞARIDAN MÜDAHALE YOK


Kazayla ilgili TBMM Genel Kurulu’na bilgi veren İçişleri Bakanı Efkan Ala, kesin nedeninin kaza kırım raporundan sonra açıklanabileceğini kaydederek, “Birbirine çarpma olabilir büyük ihtimalle ya da hava şartları... Dışarıdan bir şey söz konusu değil” dedi.

Haberin Devamı

AİLESİ TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİ

Şehit düşen Hava Pilot Yüzbaşı Onur Özkaya’nın ailesi haberi televizyondan öğrendi. Şehidin babası Cengiz Özkaya, "Bu tip kazaların çeşitli sebepleri vardır. Şu oldu, bu oldu diyemem. Bunlar uzun araştırmalar soncunda ortaya çıkacak" dedi.

Beş yıllık evli ve 11 aylık bir erkek bebeği olan Hava Pilot Yüzbaşı Onur Özkaya’nın babası Cengiz Özkaya, oğlu için şunları söyledi:
"Küçüklüğünden beri havacılık tutkusu vardı. Üniversite sınavlarında başka tercih yapmadı. Benim de havacı asker olmamdan dolayı, uçak bakımcı olmamdan dolayı uçakları seviyordu. Uçakların arasında büyüdü ben çok götürdüm uçakların yanına. Oradan bir uçak sevgisi vardı. Uçmak istiyordu. Daima pilot olmak istiyordu, başka bir arzusu yoktu. 2008 yılında Çiğli’den mezun olunca Malatya’ya gitti. Gittiğinden beri orada görev yapıyordu ve artık buraya dönmek istiyordu. Şarkını fazlasıyla tamamlamıştı. Ama kısmet olmadı. Bu sene tayinlerde İzmir’i bekliyorduk. Mayıs sonunda açıklanacaktı. Kısa bir süre önce gelinim ve torunumla birlikte geldi, beraberdik. Biz de torunumun yaşını kutlamak için Nisan’ın 3’ünde Malatya’ya gidecektik. Kısmet değilmiş. Ateş düştüğü yeri yakar, biz bunları meslek hayatımızda çok yaşadık. Kendi filomuzdan pilot arkadaşlarımızı kaybettik. Ben de uçak bakımcıyım. Uçak bakımcılar pilotlarla et ve tırnak gibidir."

Haberin Devamı

"UÇAKLARIN BAKIMLARI ÇOK TİTİZ YAPILIR"

Uçakların bakımında bir sorun olduğunu sanmadığını anlatan şehit babası Cengiz Özkaya, "Kendim uçak bakımcı olduğum için, biz çok ince ayrıntısına kadar o uçakların bakımı yapıyoruz. Çünkü içinde can uçuyor, pilotlarımız uçuyor. Benim oğlum, başkalarının oğlu uçuyor, çok iyi bakım yapılıyor. Bu tip kazaların çeşitli sebepleri vardır. Şu oldu, bu oldu diyemem. Bunlar uzun araştırmalar soncunda ortaya çıkacak. Zaten uçak enkazında araştırmalar başlamıştır" dedi.
Şehit düşen Hava Pilot Yüzbaşı Onur Özkaya’nın cenazesinin Malatya’da yapılacak askeri törenin ardından İzmir’e getirilerek toprağa verilecek.

Haberin Devamı

DHA