Dünya FARC'dan Kolombiya güzeline 'arabuluculuk' çağrısı

FARC'dan Kolombiya güzeline 'arabuluculuk' çağrısı

Paylaş
FARC'dan Kolombiya güzeline 'arabuluculuk' çağrısı

Kolombiya hükümetiyle barış görüşmeleri yürüten Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC), bu yıl Kainat Güzeli seçilen Paulina Vega'ya görüşmelere katılması çağrısında bulundu

İngiliz yayın kurumu BBC'nin haberine göre, örgüt internet sitesinde yayımladığı açıklama aracılığıyla 22 yaşındaki Vega'yı barış görüşmelerine davet etti.

Açıklamada, ''Paulina Vega'nın Havana'ya gelme isteğini memnuniyetle karşıladık. Barış müzakerelerine katılarak bu arzumuzu hayata geçirmenizi dileriz'' ifadesi kullanıldı. Örgütün bu teklifine Vega'dan henüz cevap gelmedi.

Paulina Vega, daha önceki bir röportajında Kolombiya'da barışı görmeyi çok istediğini söylemişti.

Haberin Devamı



FARC ile hükümet arasındaki barış görüşmeleri Kasım 2012'de Havana'da başlamıştı. FARC, 20 Aralık'ta süresiz ateşkes ilan etmiş ve hükümet güçlerinin gerillalarını hedef alması durumunda ateşkesin sona erebileceği uyarısında bulunmuştu. Kolombiya hükümeti, yaklaşık 50 yıldır silahlı mücadele veren FARC'ın süresiz ateşkes ilan etme kararına ihtiyatlı yaklaşmıştı. FARC ile hükümet arasında 1964'ten bu yana yürütülen silahlı mücadelede 220 bin kişi yaşamını yitirmiş, 5 milyon kişi yerlerinden olmuştu.

AA