Gündem Fare avcısı!

Fare avcısı!

Paylaş
Fare avcısı!

55 yaşındaki Halime Çelik, bahçesine kendi icadı bir fare kapanı kurdu

Edirne’nin Karaağaç Mahallesi’nde akşam saatlerinde ortaya çıkan fareler mahalle sakinlerini korkuturken, 55 yaşındaki Halime Çelik fare kapanı kurdu. Pencerede elinde iple fare nöbeti tutan Halime Çelik, farenin tuzağına düştüğünü görünce ipi çekerken zararlı hayvanın kapan altında kalarak telef olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Yunanistan sınırındaki Karaağaç mahallesi sakileri, son günlerde ortaya çıkan farelerden yakındı. Farelerin evlerine girdiğini, buğdaylarına zarar verdiğini söyleyen aileler, her gün çok sayıda hayvanı kapanla ya da sopalarla öldürmeye çalıştıklarını bildirdi. Farelerden bıktıklarını, defalarca şikayette bulundukları halde sonuç alamadıklarını, kedilerin baş edemeyerek kaçtığı fareler için nöbet’ tutmaya başlamaya karar verdiklerini anlattı.

Demirci Aralığı Sokak’taki tek katlı müstakil evde eşi Ahmet Çelik ve 2 çocuğu ile birlikte oturan 55 yaşındaki Halime Çelik, farelerden kurtulmak bir kapan geliştirdi. Çelik, ucuna ip bağladığı demir çubuk ile bir ucunu havada tutan 5 kilo ağırlığındaki demir parçasının altına yiyecek koydu. Ardından pencereye uzattığı ip ile nöbet tutmaya başladı. Halime Çelik, fare kapana girdiğinde ipi çekiyor ve hayvan kapanın altında kalıyor. Ardından da fareyi öldürüyor. Bu yolla çok sayıda fare öldürdüğünü belirten Halime Çelik, "Artık farelerden bıktık. Evime her gün fareler giriyor. Ben de farelerden kurtulmak için bu kapanı yaptım.Oldukça işe yarıyor. Her gün mutlaka kapana fare giriyor" dedi.

Haberin Devamı

Fırat KESKİNKILIÇ-Engin ÖZMEN/EDİRNE, (DHA)