Beden Sağlığı Fareden bulaşan leptospirosis hastalığı can aldı!

Fareden bulaşan leptospirosis hastalığı can aldı!

Paylaş
Fareden bulaşan leptospirosis hastalığı can aldı!

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentini fare endişesi sardı. Aynı sokakta yaşayan 3 kişi, farelerden bulaşan leptospirosis hastalığına yakalandı. Yetkililer, hastalardan birinin hayatını kaybettiğini açıkladı

New York'un Bronx bölgesinde aynı sokakta yaşayan üç kişi farelerden bulaşan ve nadir görülen leptospirosis hastalığına yakalandı.

BİR KİŞİ ÖLDÜ

İleri derecede böbrek ve karaciğer tahribatına yol açan hastalığa yakalananlardan birisi hayatını kaybederken diğer iki hasta ise tedavilerinin ardından taburcu oldu.

New York Kenti Sağlık biriminin internet sayfasında hastalığa ilişkin verilen bilgilerde, söz konusu bakterinin hayvanlardan insana bulaştığı ve New York'ta ise bu bakterinin temel taşıyıcılarının fareler olduğu belirtildi.

LEPTOSPİROSİS HASTALIĞI NEDİR?

Bakterinin göz, burun, ağız ve yara yoluyla vücuda geçebileceği belirtilerek bakteri bulaşan kişilerin 2 gün ila 4 hafta arasında hasta olabilecekleri, ateş, baş ağrısı, kusma ve ishalle başlayan belirtilerin ardından böbrek ve karaciğerin de etkilemesiyle hastalığın ölümcül hale gelebileceği ifade edildi.

2006 ile 2016 yılları arasında kentte 26 vakaya rastlandı ancak ilk kez kısa sürede aynı sokakta 3 kişide hastalığın görülmesi endişeye neden oldu.

2 MİLYON FARE YAŞIYOR

Yaklaşık 2 milyon farenin yaşadığı tahmin edilen New York'ta bu hayvanların konutlara ve kamu alanlarına girmesi kent sakinlerinin şikayetine neden oluyor.

New York Post gazetesine göre, 2016 yılının ilk beş ayında fareler 8 bin 335 şikayet geldi.

Haberin Devamı