Gündem Fareyi getir, altını götür!

Fareyi getir, altını götür!

Paylaş
Fareyi getir, altını götür!

Fareler tarlaları işgal edince, köyün muhtarı gençler için adeta yarış haline gelen bir yöntem buldu

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Sarıot köyünde fareler tarlaları istila edince köy muhtarlığı çözüm amacıyla en çok fare avlayana ödül olarak çeyrek altın vaat etti.

Haberin Devamı

Bayramiç'e 30 kilometre uzaklıktaki Sarıot köyünde iki yıldan bu yana adeta tarlaları istila eden fareler yüzünden köylüler mahsül alamaz oldu. Hatta bazı köylüler, fareler yüzünden tarlalarını ekmez hale geldi. Farelerden kurtulmak için zehir deneyen köylüler bundan sonuç alamadı. Köy Muhtarı Adem Günaydın, farelerle mücadelenin daha etkin hale gelmesi için ortaya ödül koydu. Köyün gençlerine, tarlaların sürülme döneminde en çok fare avlayanı çeyrek altınla ödüllendireceğini söyledi.

SOPALARLA TARLAYA KOŞTULAR

Bunun üzerine gençler sürülme anında deliklerinden çıkan fareleri avlamak için ellerinde sopalarla tarlaların yolunu tuttu. Pullukla sürülen toprağın altından çıkan onlarca fare gençler için oyun haline geldi.

Köyün gençleri, fare avlamak için birbiriyle yarışmaya başladı. İşin ucunda altın olduğu için gençlerin avladıkları fare sayısı konusunda birbirlerini denetlediğini anlatan Muhtar Adem Günaydın, ``Aslında bir çeyrek altın çok büyük önem taşımıyor. Ama bu ödül gençleri bir yarış içine soktu. Gençler bunu aynı zamanda da bir oyun haline getirdi. Bu sayede farelerden büyük oranda kurtulmuş olacağız'' dedi.

Fatih DALDAL /BAYRAMİÇ, (DHA)

Haberin Devamı