Siyaset Faruk Çelik istifa etti iddiası
Paylaş
Faruk Çelik istifa etti iddiası

Ankara kulisleri bugün Tuğrul Türkeş'in AK Parti'den adaylığıyla ilgili iddialara kilitlenirken bomba bir iddia da Faruk Çelik'le ilgili geldi

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Faruk Çelik, listelerin YSK'ya verilmesine saatler kala, adaylığını çekti. İddiaya göre Çelik, istifa dilekçesini AKP Genel Merkezi’ne verdi. İstifa gerekçesiyle ilgili kulislerde farklı iddialar dile getirilirken tüm gözler Faruk Çelik'in yapacağı açıklamaya kilitlendi.

Haberin Devamı

EVİNE KAPANDI

AK Parti'de Şanlıurfa milletvekili aday listesi konusunda son dakika sıkıntısı çıktığı iddia edildi. Faruk Çelik'in Şanlıurfa milletvekili listesi nedeniyle adaylıktan çekildiği yönündeki iddialar kulislere bomba gibi düştü. Şanlıurfa listesinden 1. sıra adayı olması beklenen, eski Çalışma Bakanı ve 23. dönem Urfa Milletvekili Faruk Çelik’in, listede kendi arkasında yer alan bazı adayların yerlerinin değiştirilmesini istediği öne sürüldü.

Hürriyet'inn haberine göre, bu isteği Genel Merkez tarafından kabul görmeyince, Faruk Çelik, kendi milletvekili adaylık başvurusunu da geri çekebileceğini söyledi. Çelik'in bu adaylıktan istifa resti üzerine, Urfa listesi üzerinde yeniden değerlendirmeler başladı.

Haberin Devamı

Ak Parti'de, Şanlıurfa listesi üzerindeki anlaşmazlık ve Çelik'i adaylıktan çekilmemesi konusundaki ikna çabalarının sürdüğü belirtildi.

Faruk Çelik’in ise yaşananların ardından evine kapandığı öğrenildi.

BEKİR BOZDAĞ: SAYIN ÇELİK ŞANLIURFA 1. SIRA ADAYIMIZ

Tüm bu kulisler konuşulurken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, YSK'ya AK Parti aday listesini teslim etti. Faruk Çelik'le ilgili soruya 'Sayın Çelik Şanlıurfa 1. sıra adayımız. Bize istifa ile ilgili herhangi bir şey henüz ulaşmış değil. Bunlar dedikodu olarak ortaya atılan ifadelerdir.' değerlendirmesinde bulundu.