Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Fast food beslenmeyi unutun
HABERİ PAYLAŞ

Fast food beslenmeyi unutun

Haberin Devamı

Prostat kanseri saatli bomba gibi. Uzun süre vücut içinde gelişiyor ve hiç belirti vermiyor. Fast food beslenmenin prostat kanseri riskini artırdığı söyleniyor. Bu hastalığın ortaya çıkışını önlemek mümkün olmasa da en azından meyve-sebze ağırlıklı beslenilmeli.

SORU: Boyu etkiler mi?

17 yaşındayım, sürekli mastürbasyon yapıyorum. Bu durum boyumun uzamasına engel olur mu?

CEVAP

Mastürbasyon fizyolojik bir eylemdir. Normal cinsel ilişki kurulamadığı hallerde cinsel isteğin karşılanması amacı ile yapılması fizyolojik açıdan tamamen normaldir. Günde birkaç kez yapılması bedensel ve psikolojik yorgunluğa sebebiyet verir.

Bunun dışında; sivilce çıkması, boyun uzamaması, penisin kısa kalması, kısırlık sebebi olması, erken boşalmaya neden olması gibi türlü çeşitli hurafelerin hiçbiri ile ilgisi yoktur.

Cinsel ergenlik ile cinsel ilişki kurma veya evlenme dönemi arasındaki tüm gençlerin yaptığı gayet normal bir davranıştır. Mastürbasyon yapma nedeni ile psikolojik suçluluk duymak tamamen bilgisizlikten kaynaklanmaktadır. İnanış veya sair sebepler ile mastürbasyon yapmayan (ve cinsel ilişkide de bulunmayan) tüm sağlıklı insanlar da belirli aralar ile gece rüyalanarak boşalırlar.

SORU: Ameliyat sonrası iktidarsızlık olur mu?

Prostat kanserinin belirtileri ile prostat hastalığının belirtileri aynı mı? Bu hastalığı önlemek için yapılacak bir şeyler var mı? Prostat ameliyatı sonrası iktidarsızlık olur mu?

CEVAP

Prostat kanserinin kendine özgü bir belirtisi yok. Bu hastalık bir saatli bomba gibi. Vücudun içinde gelişiyor taki ilerleyip kemiklere atlayıp bir kemik kırılması durumda araştırma yapılması sonucu ortaya çıkabiliyor. Sebze-meyve ağırlıklı beslenme öneriliyor.

Batı usulü fast-food tarzı beslenmenin prostat kanseri riskini artırdığı söyleniyor. Bu nedenle prostatı önlemek için yapılacak belirli bir tedavi şekli olmasa da doğal beslenmenin her türlü hastalığa olduğu gibi prostat kanserine de iyi geldiği belirtiliyor. Bitki kökleriyle ilgili ilaçlardan da bahsediliyor. Ancak bunların hiçbirinin yüzde 100 doğruluğunun kanıtlanmadığı da bir gerçek.

Yaşlar ileri, hastalıklar var

Bu tip ameliyatları olan insanlar genellikle yaş nedeniyle büyüyen prostatı küçültmeyi amaçlıyorlar. Bu nedenle yaşları ileri. Bir de ameliyat geçirince iktidarsızlık en azından kendine güvensizlik dönemi olabiliyor.

Ayrıca ileri yaş grubunda ve şeker, kalp, tansiyon gibi başka sorunları olabilen yani zaten cinsel gücü etki altında olan insanların bu ameliyatı olduğunu da göz önünde bulundurmak lazım.

Kapalı prostat ameliyatı sonrası yüzde 10, açık prostat ameliyatı sonrası yüzde 15 bir iktidarsızlık riski var. Kanser ameliyatında ise iktidarsızlık riski çok daha yüksektir. Kanser ameliyatı olanların çoğu ereksiyon güçlerini kaybeder.

Bir de bu ameliyattan sonra hastaların yaklaşık dörtte üçünde meni ileriye doğru değil arkaya idrar kesesine doğru fışkırıyor. Bu durumda da bir iktidarsızlık değil ama kısırlık sorununu ortaya çıkarıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder