Gündem Fatih 2 ayda 35'inci şehit

Fatih 2 ayda 35'inci şehit

Paylaş
Fatih 2 ayda 35'inci şehit

3 gün önce İskenderun'da toplantısı 4.5 saat sürdü. şehit olan 6 Mehmetçiğin toprağa verilmesinin hemen ardından bir şehit haberi de Hakkari Çukurca'dan geldi

Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Uzundere bölgesindeki askeri üsse PKK’lı teröristler tarafından önceki gün açılan taciz ateşinde 3 asker yaralanmıştı. Durumu ağır olan Jandarma Komando Onbaşı Fatih Akkaya dün şehit oldu. Şehit askerin memleketi Aksaray’a bağlı Hırkatol köyüne de ateş düştü.

Haberin Devamı

15 BİN KİŞİ UĞURLADI

Oğullarının acı haberini alan baba Osman Gökkaya ve anne Kıymet Gökkaya sinir krizi geçirdi. Fatih Gökkaya’nın, kısa bir süre önce izne geldiği ve bir hafta önce de yeniden birliğine döndüğü öğrenildi. Şehit Onbaşı’nın cenazesi dün memleketine gönderildi.

Aksaray’da ikindi namazı sonrası düzenlenen cenaze törenine 15 bin kişi katıldı. Şehit annesi Kıymet Gökkaya tören boyunca Kürtçe ağıtlar yakarken vatandaşlar da PKK aleyhine sloganlar attı. Son 2 ayda teröre kurban giden 35’inci Mehmetçik olan Fatih Akkaya’nın cenazesi garnizon şehitliğinde toprağa verildi. Çukurca’da düzenlenen operasyonda ise 1’i kadın 2 terörist ölü ele geçirildi.

DHA