Spor Fatih Altaylı: 'Galatasaray'ı yönetecek güçte değilsiniz'

Fatih Altaylı: 'Galatasaray'ı yönetecek güçte değilsiniz'

Paylaş
Fatih Altaylı: 'Galatasaray'ı yönetecek güçte değilsiniz'

Fatih Altaylı, Galatasaray Divan Kurulu'nda yaptığı açıklamada "Galatasaray'dan af diliyorum. Siz Galatasaray'ı yönetecek güçte değilsiniz, sizden özür dilemiyorum" dedi. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Genel Kurul'daki bazı üyelerin tepkisini çeken Fatih Altaylı, "Siz beni kulüpten atsanız da ben Galatasaraylı kalacağım. Kulüpten atsanız da Galatasaray’ın haklarını savunmaya bas bas bağırarak devam edeceğim." dedi

Galatasaray Kongre Üyesi Fatih Altaylı, Sarı-Kırmızılı kulübün aralık ayı Olağan Divan Kurulu toplantısında açıklamalar yapıyor.

İşte Fatih Altaylı'nın açıklamaları:

"Bu belki de son konuşmam. Beni kulüpten atmak için disipline vermişler. Başkan beni hedef gösterdi. Eğer söylediklerimde haddimi aştıysam, tüm Galatasaray camiasından çok özür diliyorum. Dışarda beni yakalayıp beni dövebilirsiniz de, bir lafım yok. Başkanlık makamından da özür diliyorum. Ancak bu durum eleştiri hakkımı elimden alamaz. Başkan diyor ki, bize destek olmuyorlar. Yaptığım gizli destekleri söylemek ayıptır. Galatasaray bir Amerikan terör örgütü ile bağdaştırıldığında benden başka savunan var mı? Ben Galatasaray'dan af diliyorum. Siz Galatasaray'ı yönetecek güçte değilsiniz. Sizden özür dilemiyorum."


Dursun Özbek müjdeyi verdi: Taşınıyoruz!

‘HAYATIM BURADA GEÇTİ’


Değerli Galatasaraylılar… Çocukluğumdan beri tanıyorsunuz beni bu kulüpte 35. yılım. İlk kürsüye çıktığımda 19 yaşındaydım. Pek çok başkan tanıdım, kiminin şapkasından çıktık, kiminin pardesü eteğinde gezdik. Hayatım burada geçti. Belki de bu son konuşmam bu kürsüde çünkü başkan atılmam için Disiplin Kurulu’na vermiş.

‘DIŞARIDA YAKALAYIP DÖVEBİLİRSİNİZ’


Ben reytinglerde olsaydım Galatasaraylı olmazdım. Kimin adam olup olmadığını bilemem. Söylediklerimde haddimi aştıysam ona siz karar vermeyeceksiniz. Bütün Galatasaray camiasından çok özür diliyorum. Galatasaray denilince, hata yapılınca, benim zekama karşı alay söz konusu olduğunda bende şafak atıyor. Haddimi aştıysam bütün Galatasaray camiasından çok özür dilerim. Dışarıda yakalayıp dövebilirsiniz de hiç itirazım yok. Galatasaray’a olan yoğun duygularıma kapılarak, söylememem gereken şeyleri söylediysem de Galatasaray başkanlık makamından da özür dilerim. Ancak bu özürü diliyor olmam, başkanlık makamında oturanı eleştirmemi elimden alamaz.

‘ULAN EŞEK OĞLU EŞEK’


Ben en çok Faruk Süren başkanı eleştirdim. Defalarca yazdım yazılarımda ama oturup konuşurduk. Özhan Canaydın’ı eleştirdiğim zaman beni arayıp, ‘Ulan eşek oğlu eşek, ne yazdın yine, geliyorum yanına konuşalım’ derdi. Biz Galatasaray’da böyle gördük. Bu bugünkü iktidar partisinin çıkıp bu ülke neden ikiye bölündü diye sorması gibidir. Söylesenize neden bölündü Galatasaray ikiye…

‘SİZ GALATASARAY’I YÖNETECEK GÜÇTE DEĞİLSİNİZ’


Başkan diyor ki, bize destek olmuyorlar. Yaptığım gizli destekleri söylemek ayıptır. Galatasaray bir Amerikan terör örgütü ile bağdaştırıldığında benden başka savunan var mı? Ben Galatasaray’dan af diliyorum. Siz Galatasaray’ı yönetecek güçte değilsiniz. Sizden özür dilemiyorum. Galatasaray kötü yönetiliyor.’

‘NEDEN OTELİ KİRALAMIYOR?’


Sayın başkanın vermiş olduğu bir söz var. Dedi ki; ‘Sayın Galatasaraylılar, burayı otel olarak kiraya çıkartacağız, yıllık en az 5 milyon Dolar kira alacağız. Hiç kimse tutmazsa ben kiralayacağım.' Neden o zaman oteli bitirip kendi kiralamıyor? Bu duruma geldiysek eğer, burada benim bir tane dandik televizyon programında 3-5 kişiye söylediğim mi etkilidir, yoksa milyonların önünde konuşan başkanın ve yönetim kurulu üyelerinin söyledikleri mi önemlidir?

‘DANDİK TELEVİZYON PROGRAMINDA SÖYLEDİĞİM Mİ ÖNEMLİ?’


Bu duruma geldiysek eğer, burada benim bir tane dandik televizyon programında 3-5 kişiye söylediğim mi etkilidir, yoksa milyonların önünde konuşan başkanın ve yönetim kurulu üyelerinin söyledikleri mi önemlidir?

Başkanın bir konuşması üzerine kürsüye çıkıp otel konusunda konuştum. ‘Türkiye’deki turizm kötü giderken Mecidiyeköy’e otel yapılır mı?’ dedim. ‘Ne olacağına profesyonel olarak karar verelim’ dedim.

‘KULÜPTEN ATSANIZ DA BAS BAS BAĞIRACAĞIM’


Siz beni kulüpten atsanız da ben Galatasaraylı kalacağım. Kulüpten atsanız da Galatasaray’ın haklarını savunmaya bas bas bağırarak devam edeceğim.



Galatasaray’ın Divan Kurulu üyesi Fatih Altaylı disipline sevk edildi

FATİH ALTAYLI NELER DEMİŞTİ?


Gazeteci Fatih Altaylı, bir televizyon kanalındaki ‘Spor Saati’ programında Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile genel kurul üyelerine yönelik sözlerinin ağır derecede hakaret söylemi içermesi gerekçesi ile Disiplin Kuruluna verildi.

Fatih Altaylı’nın başkan Dursun Özbek’e ‘dolandırıcı’, genel kurul üyelerine ise ‘Nuri Alço tarafından ilaçlı gazoz içirilmiş bir genel kurula sahip Galatasaray’ sözü nedeniyle Sarı-Kırmızılılarda birçok üye, Altaylı’nın başkan ile birlikte genel kurula hakaret içerdiğini belirtip kulüpten ihracını istedi.

Galatasaray yönetim kurulu da, bu şikayeti dikkate alıp destek vererek Disiplin Kuruluna sevkini onayladı.

İşte Fatih Altaylı’nın Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine neden olan açıklamaları:

”DURSUN ÖZBEK, GALATASARAY’I DOLANDIRIYOR”


”Bir dahaki genel kurulda veya divan kurulunda çıkıp nihai bir konuşma yapacağım. ‘Siz bunu mu alkışlıyorsunuz?’ diyeceğim. Benim Galatasaraylı olmama sebep olan duruş artık kalmadı. Hala takım sahaya çıktığında heyecanlanıyorum ve kazansın istiyorum ama Galatasaray’dan çok fazla uzaklaşmaya başladığımı hissediyorum. Birçok yakınımda olan Galatasaraylı da aynı düşüncede. Bunun tek sebebi Dursun Özbek ve ona yüz veren kişiler. Genel kurulda benim gibi düşünen çok kişi var. Benim gibi düşünenler %49 diğerleri %51… Başkan sürekli genel kurulu kandırıyor. Nuri Alço tarafından ilaçlı gazoz içirilmiş bir genel kurula sahip Galatasaray… Hamaset dolu laflarla Dursun Özbek, genel kurula gazozu içiriyor. Başkan birçok yanlışlar yaptı. Bundan ötürü Mart ayında ibra olmama tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını biliyordu. Bu konuşulan şey taktik kongre… Mart ayında hakiki genel kurul geldiğinde kendini aklanmış göstermek için bunu yaptı. Galatasaray’ı resmen dolandırıyor. Burnuna ip takmış Galatasaray’ı dolandırıyor. Galatasaray’ı ikinci kümeye düşürünceye kadar hiçbir sıkıntı yaşamaz. Veya Galatasaray borçtan dolayı birinin eline geçinceye kadar hiçbir sıkıntı yaşamaz.”

Haberin Devamı