Gündem Fatih camisinde 3 bin kişilik İsrail protestosu

Fatih camisinde 3 bin kişilik İsrail protestosu

Paylaş
Fatih camisinde 3 bin kişilik İsrail protestosu

Fatih Camisi'nde toplanan kalabalık, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti

İsrail ordusu tarafından öldürülen Hamas’ın askeri kanadı İzzettin Kassam gayları komutanı Ahmet Ceberi, cami avlusunda toplanan kalabalık tarafından anıldı. Yaklaşık 3 bin kişi "Kahrolsun İsrail", "İsrail şaşırma sabrımızı taşırma" sloganları attı.

Haberin Devamı

İsrail, dört yıl önceki Gazze işgalinden sonra ilk kez düzenlediği saldırı, Fatih Camisi avlusuna toplanan yaklaşık 3 bin kişi tarafından protesto edildi. Saat 21.00 sıralarında cami avlusunda toplanan kalabalık, "Kahrolsun İsrail", "İsrail şaşırma sabrımızı taşırma" sloganları atarak İsrail’i kınadı. Tekbir getiren kalabalığa hitaben konuşan Vakit Gazetesi sahibi Mustafa Karahasanoğlu, "Birleşmiş Milletler, İnsan Hakları Kuruluşları Gazze’deki bu katliamlara karşı sessizdirler.

Türkiye İsrail’in katliamlarına sessiz kalmadığını bugün Fatih Camisi avlusunda göstermiştir. İsrail’e bugüne kadar sessiz kalan İslam dünyası, artık sesini yükseltecek. Zalim İsrail, inşallah bir dahaki hicri yıl başında haritadan silinecektir" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Fatih Camisindeki eylemde konuşan İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, İslam ümmetinin yiğit bir evladının şehit düştüğünü belirterek, çok acı bir gün yaşadıklarını belirtti. Filistin’de şehit olan Ahmet Ceberi’nin ölümü İsrail’in sevincine sebep olduğunu belirterek, "Buradan ilan ediyorum. Bir tane şehit düşte ama binlercesi dirildi.

İşgalci İsrail yapmış olduğu bu operasyona ‘bulut sütunları’ ismini vermiş. Tevrat’ta bulutlar onları koruyacakmış. Sizi koruyacak bir şey kalmadı. Tahrir Meydanı’na bakın. Orada 10 binler toplandı. İleri gidin ki Tahrir Meydanı’ndakiler refah kapısını yıkıp geçsin. Utanmaz herifler size kaç kere söyledik geri zekalı olmayın diye. Yahudi halkını ateşe atıyorsunuz" şeklinde konuştu. Bir müddet tekbir getirerek sloganlar atan grup, sessiz bir şekilde dağıldı.

DHA